Divu mēnešu laikā dopinga lietošanā pieķerts jau ceturtais Kazahstānas riteņbraucējs

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Profesionālās riteņbraucēju komandas «Astana» nākotne kļuvus vēl neskaidrāka pēc tam, kad trešdien Starptautiskā riteņbraucēju savienība (UCI) paziņoja par ceturto ar šo komandu saistīto Kazahstānas riteņbraucēju pēdējo divu mēnešu laikā, kurš pieķerts dopinga izmantošanā.

Pozitīvs izrādījies «Astana» rezerves komandas pārstāvja Viktora Okiševa dopinga tests, kas iegūts maijā Āzijas čempionāta laikā un uzrādījis steroīdu klātbūtni.

Oktobrī tika paziņots par pozitīvu steroīdu testu citam «Astana» rezerves komandas pārstāvim Iļjam Davidenokam. Analīzes tika ņemtas augustā notikušā velobrauciena «Tour de l'Avenir» laikā.

Oktobrī tika vēstīts par «Astana» galvenās komandas pārstāvju, brāļu Maksima un Valentīna Iglinska pozitīvajiem EPO testiem.

«Astana» komandas vadītājs ir bijušais riteņbraucējs Aleksandrs Vinokurovs, kurš no 2007. līdz 2009. gadam pats izcieta diskvakifikāciju par dopinga izmantošanu.

Kazahstānā reģistrētā komanda «Astana», ko pārstāv 2014. gada «Tour de France» uzvarētājs itālietis Vinčenco Nibali, ja ir ieguvusi licenci dalībai «WorldTour» 2015. gadam, taču tās izsniegšana var tikt pārskatīta, un komanda to par dopinga pārkāpumiem var zaudēt.

Paredzams, ka «Astana» nākotne izšķirsies tuvāko divu nedēļu laikā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu