Štrombergam nedēļas nogalē izšķirošās cīņas ASV čempionātā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šīs nedēļas nogalē Oklahomā norisināsies USA BMX Grands sacensības, kas ir izšķirošais finālposms šīs sezonas ASV čempionātā. Par uzvaru kopvērtējumā cīnīsies divkārtējais olimpiskais čempions Māris Štrombergs, kurš šobrīd atrodas otrajā pozīcijā.

USA BMX Grands sacensības ir viens no gaidītākajiem notikumiem ASV riteņbraukšanā. Arī šogad šīs sacensības norisināsies novembra pēdējā nedēļas nogalē Oklahomā – slēgtajā Tulsas BMX trasē. Sacensībām būs dubulta vērtība, jo sportisti cīnīsies par lielāku punktu skaitu nekā citos posmos.

Savu dalību prestižajās izšķirošajās cīņās apstiprinājuši visi čempionāta favorīti, viņu vidū arī titulētais latvietis Māris Štrombergs, kopvērtējuma līderis Sems Viloubijs (Sam Willoughby), Deivids Hermans (David Herman), Konors Fīlds (Connor Fields), Niks Longs (Nic Long) un citi.

Kopvērtējumā pirms izšķirošajām sacensībām Viloubijs iekrājis 2900 punktus, bet otrajā vietā ir Štrombergs. Mūsu sportists nopelnījis 2720 punktus. Valmierieša kontā ir piecas uzvaras, kā arī virkne citu godalgu. Šosezon Štrombergs jau ir pārspējis savu sīvāko konkurentu Viloubiju un ir spējīgs to atkārtot arī izšķirošajos mirkļos.

Tikmēr trešajā vietā esošais Hermans ar 2232 punktiem jau visai ievērojami atpaliek no Štromberga.

<b>Sacensībām līdzi tiešraidē sekot būs iespējams šeit</b>

Vienīgais latvietis, kurš pēc neatkarības atjaunošanas spējis izcīnīt divas olimpiskās zelta medaļas, pirms sezonas svarīgajiem startiem ir ļoti motivēts. Uz ASV devies arī treneris Ivo Lakučs, kas arī ir ļoti nozīmīgs faktors. Piektdien (naktī uz sestdienu pēc Latvijas laika) norisināsies vēl ierastās čempionāta posma sacensības, bet dienu vēlāk gaidāmas izšķirošās USA BMX Grands sacensības, kur arī noskaidrosies sezonas kopvērtējuma uzvarētāja liktenis.

ASV čempionāta kopvērtējums

1. Sems Viloubijs, Austrālija, 2900

2. Māris Štrombergs, Latvija, 2720

3. Deivids Hermans, ASV, 2232

4. Konors Fīlds, ASV, 2040

5. Niks Longs, ASV, 1818

6. Džastins Poisijs, ASV, 1672

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu