Saramotins: Parīze-Rubē ir manas iecienītākās sacensības

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas profesionālā riteņbraucēja Alekseja Saramotina iecienītākās sacensības ir Parīzes-Rubē velobrauciens, kur viņam pēc lieliska snieguma izdevās izcīnīt augsto 13.vietu.

Saramotins no Šveices vienības IAM svētdien piedalījās vēsturiskā velobrauciena Parīze-Rubē centrālajā atrāvienā, pievēršot sev lielu pasaules uzmanību.

«Pēc finiša sajutos kā īsts vīrietis. Sacensības ir beigušās, esi atdevis visus savus spēkus, un tā ir īpaša sajūta,» sarunā ar portālu «Rouleur.cc» sacīja Saramotins.

Latvijas sportists intervijā uzsvēra, ka Parīzes-Rubē sacensības atšķiras no pārējām, jo tajās ir smagi jācīnās līdz pat beigām.

«Man pirms velobrauciena bija pāris idejas, ko darīt, taču ne noteikts plāns. Tas ir kā loterijā - notikt var viss. Sacensību beigās jutos labi, taču tā vēl joprojām arī pēdējos kilometros ir loterija,» pauda Saramotins, kurš pats regulāri piedalās kalnu divriteņu (MTB) sacensībās, tostarp arī Latvijā. «Ticu, ka man tas palīdz. Tāpēc esmu tik labs šāda veida sacīkstēs, kur smagi jāstrādā.»

«Sajūta, kad esi brauciena priekšgalā, ir īpaša. It kā pieskartos daļai vēstures, it kā tu būtu daļa no tās. Turklāt, esot priekšā, ir vieglāk redzēt bruģi. Visas šīs sacensības ir īpašas - viennozīmīgi manas mīļākās,» izcēla Saramotins.

Latvijas sportists uzsvēra, ka būt brauciena vadībā ir nedaudz vieglāk, jo pašam ir daudz vietas un var labi pārredzēt trasi. «Jo mazāk cilvēku, jo mazāk stresa. Peletonā, kur esi kopā ar pārējiem riteņbraucējiem, ir jācīnās par savu pozīciju un jācenšas pārāk neatpalikt. Tas nav jādara, kad esi vadībā, taču tā nevar turpināt visu sacensību laiku, jo beigās jūties ļoti noguris.»

«Es vēl joprojām pilnveidojos. Centīšos darīt pašu labāko, un lūkosim, vai man kādreiz izdosies uzvarēt šajās sacensībās. Dzīvē ticu vienai lietai - viss ir iespējams,» izteicās Saramotins.

Saramotins arī 2012.gadā piedalījās Parīzes-Rubē sacensību atrāvienā, noslēgumā finišējot 18.vietā, bet gadu vēlāk viņš tajās kritienā lauza plaukstas kaulu un sacensībās atgriezās vien maija beigās.

Šoreiz par «Ziemeļu elli» dēvētajās sacensībās kritienu piedzīvoja cits latvietis Gatis Smukulis, kurš guvis labā elkoņa galviņas lūzumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu