SEB MTB 14. sezona atklāta ar teju 2400 riteņbraucējiem un Saramotina uzvaru finiša spurtā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Svētdien, 26. aprīlī, tika aizvadīts Latvijas lielākā riteņbraukšanas sacensību seriāla SEB MTB maratona pirmais posms no Cēsīm līdz Valmierai. Uzvaru prestižajā Skandi motors distancē vīriešu absolūtajā vērtējumā guva Šveices komandas IAM Cycling Latvijas riteņbraucējs Aleksejs Saramotins, bet starp dāmām uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena kāpa Lelde Ardava no Rietumu – Delfin vienības. Masveidīgajā Virši – A braucienā ātrākie bija Gints Jakovels un Ieva Strēle.

14. SEB MTB maratona sezona arī šogad tika iesākta ar posmu no Cēsīm līdz Valmierai. Kā jau pēdējos gados ierasts, arī šoreiz dalībnieku skaits jaunajā sezonā sniedzās krietni pāri 2300. Vieniem mērķis bija cīnīties par uzvaru, citiem pārspēt kaimiņus, draugus vai arī uzveikt sevi.

Jaunajā sezonā SEB MTB maratonā kopumā paredzēti septiņi posmi. Pirmo reizi aizraujošās sacensības notiks Talsos un Ikšķilē. Siguldas posmam piešķirta UCI kategorija, kamēr Vietalvā norisināsies cīņas par Latvijas čempiona titulu.

Posmā CēsisValmiera sacensību organizatori bija parūpējušies par ļoti aizraujošu un ātru trasi, kur jau ierastajām taciņām tika pievienoti jauni un interesanti posmi ar vairākiem kāpumiem. Skandi motors distancē pirmā trases daļa bija pilnīgi jauna un reizē ļoti aizraujoša. Šajā gadā vairs dalībnieki neatgriezās atpakaļ Cēsīs, bet gan devās uz Valmieru. Arī Virši – A un Mammadaba veselības braucienu dalībnieki, kuriem bija jauna starta vieta, uzreiz devās uz Valmieru pa interesantajām Gaujas Nacionālā parka taciņām un meža ceļiem.

Spraiga cīņa norisinājās Skandi motors 55 kilometru distancē. Jau Cēsīs no visiem aizbēga Rietumu – Delfin pārstāvis Andris Vosekalns, tomēr ar ZZK riteņbraucēju Arņa Pētersona un Mārtiņa Blūma pūlēm alūksniešu pārsvars tika likvidēts. Drīz vien savu vārdu teica Aleksejs Saramotins. Parīze – Rubē velobrauciena 13. vietas ieguvējs veica lielisku izrāvienu, izvirzoties līderpozīcijās. Tuvojoties finišam, vadošā grupa atkal sabrauca kopā. Izšķirošais izrāviens sekoja jau netālu no Valmieras. Saramotinam pievienojās Andris Vosekalns. Uzvarētāja liktenis izšķīrās finiša spurtā Valmierā, kur pārāks izrādījās 33 gadus vecais IAM Cycling riteņbraucējs. Viņš distanci veica 1 stundā 35 minūtēs un 45 sekundēs. Vienu sekundi vēlāk finišēja otrās vietas ieguvējs Andris Vosekalns. Tikmēr uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa vēl viens Rietumu – Delfin pārstāvis Krists Neilands. Kuldīdznieks no uzvarētāja atpalika par 13 sekundēm. Labāko sešiniekā ierindojās arī Arnis Pētersons, Dmitrijs Sorokins un Pēters Prūss.

Aleksejs Saramotins pēc izcīnītās uzvaras: «Esmu priecīgs par uzvaru. Sacensības izvērtās ļoti, ļoti ātras. Panākums man nenāca nemaz tik viegli, jo spēcīgi bija arī citu komandu braucēji. Šīs sacensības bija kā labs treniņš pirms tālākajiem startiem šosejas riteņbraukšanā!»

Sieviešu konkurencē nepārspēta palika Lelde Ardava (Rietumu – Delfin), kura par 1 minūti un 10 sekundēm pārspēja ebike Machine vienības latviešu sportisti Katrīnu Jaunslavieti. Trešā finišu Valmierā sasniedza pieredzējusī Sportlife pārstāve Ingrīda Šmite. Komandu vērtējumā pārliecinošs triumfs Rietumu – Delfin sportistiem, kas aiz sevis atstāja ZZK un Sportlife komandas. Tikmēr labākā jaunā braucēja balvu ieguva Krists Neilands.

Virši A 44 kilometru garajā distancē pirmajā posmā skaistu triumfu sīvā konkurencē guva Volkswagen Veloprofs pārstāvis Gints Jakovels. Viņš tikai pēdējos metros apsteidza Ivaru Prokofjevu un Krišjāni Jansonu Ratnieku. Sieviešu konkurencē nepārspēta palika Ieva Strēle, apsteidzot Rūtu Brakovsku un Viktoriju Sipoviču.

Lieliskā gaisotnē pirmais posms aizritēja arī Mammadaba veselības distances veicējiem, bet topošie čempioni aizraujošās cīņās sacentās Herkuless bērnu braucienā. Pirmo reizi vecāko grupu bērni veica ievērojami garāku distanci nekā ierasts.

Trasē riteņbraucēju slāpes veldzēja Zaķumuižas ūdens un Isostar enerģijas dzērieni. Dalībniekiem bija iespēja iestiprināties arī vairākos ēšanas punktos distancē, kur vitamīniem bagātas un veldzējošas uzkodas nodrošināja Daily. Jau 14. gadu SEB MTB maratona ģenerālsponsors ir SEB Banka. SEB MTB maratona otrais posms norisināsies jau 10. maijā Kuldīgā.

SEB MTB kalendārs

2. posms: 10.05.2015. Kuldīga

3. posms: 13.06.2015. Vietalva (Latvijas čempionāts MTB XCM)

4. posms: 05.07.2015. Sigulda (UCI kategorija)

5. posms: 02.08.2015. Smiltene

6. posms: 16.08.2015. Talsi

7. posms: 27.09.2015. Ikšķile

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu