Skujiņš pēc individuālā brauciena zaudē līdera godu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš no ASV komandas «Hincapie Sportswear» pēc piektdien veiktā individuālā brauciena «Amgen» Kalifornijas daudzdienu velobraucienā (UCI kat.2.HC) zaudēja šo sacensību kopvērtējuma līdera godu.

Riteņbraucēji velobrauciena sestajā posmā spēkojās līdzenā 10,6 kilometru braucienā ar atsevišķu startu. Sākotnēji sacensību programmā bija iekļauts 24 kilometru brauciens augstkalnē, taču drošības nolūkos prognozētā sniega un lietus dēļ trase tika pārcelta zemāk.

Par šī posma uzvarētāju kļuva pazīstamais pazīstamais slovāku sportists Peters Sagans («Tinkoff - Saxo»), kurš finišu sasniedza 12 minūtēs un 31 sekundē, kamēr Skujiņš no viņa atpalika par 46 sekundēm, ierindojoties 34.vietā.

Tiesa, pats Skujiņš pirms sacensībām atzina, ka brauks rezervēti, lieki netērējot spēkus, acīmredzami taupot spēkus sestdienas priekšpēdējam posmam, kurā riteņbraucējiem būs jāveic gandrīz 130 kilometrus garš etaps ar vairākiem kāpumiem.

Tikmēr cits latviešu sportists no «Hincapie Sportswear» komandas Andžs Flaksis piektdien bija 80.vietā, uzvarētājam zaudējot vienu minūti un 16 sekundes.

«Sagans visus vienkārši pārsita pušu, un es tur neko nevarēju mainīt. Koncentrējos pats savam braucienam un uzskatu, ka aizvadīju to diezgan labi, tāpēc esmu apmierināts un lūkojos rītdienas virzienā. Es biju plānojis uzvarēt pirmo etapu un astoņas dienas paturēt līdera kreklu, tādēļ esmu vīlies. Bet jā, nevarēju iedomāties, ka būšu dzeltenajā kreklā kaut vienu dienu, un tas patiesi bija lieliski,» pēc sacensībām Skujiņa teikto citē portāls «evelo.lv».

Velobrauciena kopvērtējumā par līderi nu kļuvis Sagans, kurš par 28 sekundēm apsteidz otrajā vietā esošo Skujiņu. Tikmēr ir 60.pozīcijā - 20 minūtes un 20 sekundes aiz līdera.

«Amgem» Kalifornijas daudzdienu velobrauciens norisinās jau desmito gadu, pērn par uzvarētāju kļūstot pazīstamajam britam Bredlijam Viginsam. Šogad riteņbraucēji sacentīsies astoņu posmu garumā, sacensībām noslēdzoties svētdien.

Kā zināms, Skujiņš «Hincapie Racing» komandu pārstāv jau otro gadu, bet Flaksis tai pievienojās starpsezonā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu