Ķekavas velomaratonā finišē Baltijas labākie riteņbraucēji

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Svētdien, 24. maijā, Ķekavas novadā norisinājās augsta līmeņa sacensības un visu riteņbraucēju svētki – Ķekavas velomaratons. Šogad par tā Sporta distances uzvarētāju sīvā cīņā vīriešu konkurencē kļuva Andris Smirnovs, aiz sevis atstājot tādus augsta līmeņa sportistus kā Pauļu Šiškeviču (Paulius Šiškevičus), Gati Smukuli un Jānu Kirsipū (Jaan Kirsipuu). Sieviešu konkurencē ātrākā bija kaimiņvalstu pārstāve, lietuviete Ernesta Strainīte (Ernesta Strainyte). Ķekavas velomaratons šogad bija vēl apmeklētāks nekā pērn, jo vienkopus pulcēja ap 2500 pasākuma dalībnieku no visas Baltijas.

Ķekavas velomaratona sacensības noritēja sportiski iedvesmojošā garā, un visas dienas laikā tika apbalvoti gan lieli, gan mazi riteņbraucēji un riteņbraukšanas entuziasti. Sporta un Tautas distances dalībniekiem īpaši izaicinošs šogad izrādījās trases 6 km garais grants posms, kas, lai arī labā stāvoklī, tomēr bija izaicinājums pat pieredzējušākajiem velomaratona dalībniekiem. Fans tehniskā palīdzība gan grants posmā, gan visā trases garumā šogad bija nepieciešama aptuveni 42 riteņbraucējiem, kopā nomainot 28 kameras.

PF Ķekava Valdes priekšsēdētājs Andris Vilcmeiers: «Ķekava šodien bija pilna dzīvespriecīgu un sportisku cilvēku – bērni, jaunieši, pieaugušie, seniori no visām Latvijas malām bija ieradušies, lai svinētu šos velo svētkus kopā tepat pie mums Ķekavā. Esam patiesi gandarīti, ka «Putnu Fabrika Ķekava» ir daļa no šā pasākuma un piedalās veselīga dzīvesveida veicināšanā, vienlaikus aicinot baudīt dzīvi ar garšu!»

125 kilometru Sporta distancē vīriešu konkurencē pirmo vietu sīvā cīņā izcīnīja Rietumu Delfin komandas pārstāvis Andris Smirnovs, kurš distanci veica 2 stundās 35 minūtēs un 5,55 sekundēs. Otrais finišēja pagājušā gada Lietuvas čempions Pauļus Šiškevičus, no līdera atpaliekot vien par 25 sekundes simtdaļām. Trešo vietu ieguva Alpha Baltic Maratoni.lv komandas pārstāvis Viesturs Lukševics, distanci pieveicot 2 stundās 35 minūtēs un 6,10 sekundēs.

Savukārt sieviešu konkurencē Sporta distancē triumfēja Lietuva sportistes. Pirmā Sporta distancē finišēja Ernesta Strainīte (Ernesta Strainyte), kura distanci veica 2 stundās 37 minūtēs un 42,8 sekundēs. Otro vietu ieguva Milda Aužbikavičiūte, no līderes atpaliekot vien par pussekundi. Savukārt trešā finišēja Lietuvas sportiste – Justina Jovaišīte (Justina Jovaišyte), distanci pieveicot 2 stundās 44 minūtēs un 21,05 sekundēs.

Ķekavas velomaratona Sporta distances uzvarētājs, Rietumu Delfi komandas dalībnieks Andris Smirnovs par braucienu: «Lai arī biju viens no pirmajiem, kas pārdūra riepu, man labi izdevās atgriezties trasē un ar komandas biedru palīdzību arī uzvarēt. Trase bija labi izbraucama, vakardien bija lijis lietus, un tas vēl vairāk uzlaboja trases stāvokli. Šis man bija pirmais lielais velomaratons šosezon, tāpēc bija īpašs prieks uzvarēt.»

45 km Tautas distancē vīriešu konkurencē uzvaras laurus plūca Pēters Dedovs (Peeter Dedov), kurš distanci pieveica 1 stundā, 9 minūtēs un 55,5 sekundēs. Otro vietu ieguva Jānis Rubiks, no uzvarētāja atpaliekot vien par nieka 5 sekundes simtdaļām. Trešo vietu izcīnīja Sijandas Šereiva, distanci pieveicot 1 stundā 9 minūtēs un 55,65 sekundēs.

Sieviešu konkurencē par Tautas distances uzvarētāju kļuva Akvile Gedraitīte (Akvile Gedraityte), kura distanci pieveica 1 stundā, 9 minūtēs un 57,10 sekundēs. Otro vietu ieguva Juste Juškevičiūte no līderes atpaliekot par 2,35 sekundēm. Trešā finišēja Gintare Kiupelīte (Gintare Kiupelyte), uzrādot laiku 1 stunda 10 minūtes un 0,5 sekundes.

Ģimenes distances dalībnieki šogad pārspēja paši sevi un sagādāja gan sev, gan citiem klātesošajiem lielisku un krāšņu parādi 8 km garumā. Tāpat aizraujoša bija arī Bērnu distance, kurā piedalījās paši mazākie velomaratona dalībnieki, piedzīvojot savas pirmos triumfa brīžus riteņbraukšanā.

Ķekavas velomaratonu jau otro gadu organizēja Alpha Baltic Sport ar AS «Putnu fabrika Ķekava», Ķekavas novada pašvaldības un Latvijas Riteņbraukšanas federācijas atbalstu. Tā mērķis ir popularizēt riteņbraukšanas sportu Latvijā, paaugstināt Latvijas riteņbraucēju meistarības līmeni, kā arī veicināt aktīvu un veselīgu dzīvesveidu Latvijas iedzīvotāju vidū.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu