Latvijas BMX čempionāta otrajā posmā uzvar Veide

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Nedēļas nogalē Zemgales Olimpiskā centra trasē Jelgavā norisinājās Latvijas lielākā BMX riteņbraukšanas seriāla «SMScredit.lv BMX čempionāta» otrais posms. Dažādās vecuma grupās uz starta kopumā stājās 298 dalībnieki. Tikmēr prestižajā Pro Open grupā pārliecinošu uzvaru izcīnīja «Māra Štromberga aģentūras» pārstāvis Rihards Veide.

Jelgavā esošie «Mītavas kumeļi» ir viens no senākajiem BMX klubiem Latvijā. Katru gadu šeit arī notiek Latvijas mēroga sacensības. Kopš Zemgales olimpiskā centra izveidošanas BMX trase piedzīvoja pilnīgu rekonstrukciju, kļūstot par vienu no kvalitatīvākajām BMX būvēm Latvijā. Šajā gadā, atšķirībā no iepriekšējās sezonas, izmaiņas skārušas pēdējo taisni.

Sestdien Jelgava uzņēma pašmāju lielākā sacensību seriāla - «SMScredit.lv BMX čempionāta» otro posmu. 19 dažādās vecuma un meistarības grupās startēja 298 dalībnieki. Tas ir pēdējo gadu dalībnieku rekords. Pārstāvēti bija ne tikai Latvijas, bet arī Igaunijas, Lietuvas un Krievijas BMX klubi. «Mītavas kumeļu» klubs sagatavoja ļoti labas kvalitātes trasi, un arī sacensības aizritēja raiti un kvalitatīvi.

Liels dalībnieku skaits šoreiz startēja Pro Open grupā, kur sacenšas elites un junioru grupu braucēji. Pavisam šajā konkurencē uz starta izgāja 19 sportisti, tostarp Jelgavā karjeru sākušais 2014. gada Eiropas junioru vicečempions Kristens Krīgers, kā arī šā gada Eiropas kausa izcīņas Francijas posma trešās vietas ieguvējs elites grupā Rihards Veide. Viņiem konkurenci solījās izrādīt citi pašmāju braucēji, kā arī Krievijas un Lietuvas izlases sportisti. Priekšbraucienos sekmīgākie bija «Monum» atbalstītās Latvijas izlases sportisti Rihards Veide un Kristens Krīgers, kā arī krievs Vladislavs Nejaškins un Lietuvas junioru līderis Gabrielus Pabijansks. Pusfināla braucienos tikmēr uzvarēja Veide un Krievijas izlases šobrīd otrais numurs Jevgeņijs Komarovs. Lielajā finālā pārliecinošu sniegumu turpināja rādīt «Māra Štromberga aģentūras» pārstāvis un trenera Ivo Lakuča audzēknis Rihards Veide, kļūstot par posma uzvarētāju. Otrajā vietā ierindojās viņa treniņu biedrs un «Mītavas kumeļu» kluba braucējs Kristens Krīgers. Tikmēr trešais palika Krievijas sportists Vladislavs Nejaškins. Labāko sešiniekā iekļuva arī pirmā posma uzvarētājs Kristaps Vekša no «Ozolēniem», Jevgeņijs Komarovs un «Mārupes» kluba braucējs Elvis Puroms.

B16 jauniešu grupā triumfēja Vladimirs Boltiks no Saldus kluba «Ozolēni», finālā apsteidzot «Tālava/ VBSS» braucēju Miku Strazdiņu un rīdzinieku Danielu Veļičko. B15 konkurencē ātrāks par visiem bija «RRS/ Rīgas Favorīts» sportists Filips Krists Rozītis.

Otrais šeit palika lietuvietis Edvins Čiarna, bet pozīciju zemāk finišēja mājinieks Roberts Dancis. 17 sportisti stājās uz starta B14 grupā. Šeit aizraujošā finālbraucienā triumfēja Edvards Glāzers no Valmieras. Vietu uz goda pjedestāla otrā pakāpiena ieņēma rīdzinieks Reino Liepiņš, kamēr trešais bija vēl viens «RRS/ Rīgas Favorīts» braucējs Justs Lapiņš. Meiteņu G14+ konkurencē Jelgavas braucējai Vanesai Buldinskai nopietnu konkurenci sagādāja krievu sportistes. Mājiniece finālā finišēja trešajā vietā, sev priekšā palaižot gadu ziņā vecākās Austrumu kaimiņienes - Svetlanu Admankinu un Aleksandru Tereškinu. M17+ amatieru konkurencē šoreiz nestartēja pirmā posma uzvarētājs Kristaps Konrāds. Jelgavā ātrākais tikmēr bija jelgavnieks Ernests Šteinbergs, sev aiz muguras atstājot kluba biedru Raiti Grunduli un rīdzinieku Tomu Vasinu.

B13 grupā uzvarēja Saldus kluba «Ozolēni» sportists Ronalds Rītiņš, finālā apsteidzot kluba biedru Niku Rožukalnu un ventspilnieku Emīlu Pommeru. B12 konkurencē triumfēja mārupietis Emīls Edvards Liberts, B11 grupā vietu uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena ieņēma «Tālava/ VBSS» braucējs Kārlis Pedraudzis. B10 grupā triumfs «RRS/ Rīgas Favorīts» pārstāvim Mikusam Freimanim. Deviņgadīgo zēnu grupā starp 25 dalībniekiem ātrākais bija cits Rīgas kluba braucējs Kristers Oiguss.

B8 grupā, par prieku mājiniekiem, uzvarēja «Mītavas kumeļu» sportists Ints Martins Valainis. Septiņgadīgo konkurencē starp 27 sportistiem nepārspēts Jelgavā bija mājinieks Rihards Laimīte, bet B5-6 grupā triumfēja «Mārupes» kluba braucējs Markuss Domorackis. Meitenēm uzvaras jaunākajās grupās guva Veja Baškaijte (Lietuva), Paula Zibase («Mītavas kumeļi») un ventspilniece Luīze Pommere. Krūzeros nepārspēti bija Kristaps Ezītis («Ventspils spars») un Alvis Lānso («Mītavas kumeļi»).

Svētdien visas dienas garumā notika Jelgavas atklātā čempionāta sacensības, kas arī aizritēja aizraujošās un sportiski pozitīvās cīņās. «SMScredit.lv BMX čempionāta» trešais posms 13. jūnijā notiks Saldū.

Jau trešo gadu pēc kārtas Latvijas Nacionālais čempionāts sauksies tā ģenerālsponsora «SMScredit.lv» vārdā. Sacensībās startēs arī «Monum» atbalstītās Latvijas BMX izlases sportisti.

SMScredit.lv BMX čempionāta kalendārs

13. jūnijs – Saldus

27. jūnijs – Smiltene

4. jūnijs – Valmiera

8. augusts – Madona

22. augusts – Vecpiebalga

12. septembris - Mārupe

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu