Kontadors saglabā līderpozīciju «Giro d’Italia»; Saramotins pēdējā vietā

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Spānijas riteņbraucējs Alberto Kontadors no «Tinkoff-Saxo» komandas otrdien saglabāja līderpozīciju «Giro d’Italia» daudzdienu velobrauciena kopvērtējumā pēc sacensību 16.posma, savukārt vienīgais Latvijas pārstāvis Aleksejs Saramotins no «IAM Cycling» vienības ir kopvērtējumā pēdējais, liecina rīkotāju informācija.

Velobrauciena kalnainajā 16.posmā, kurā dalībnieki veica 177 km no Pinzolo līdz Aprikai, uzvarēja spānis Mikels Landa no «Astana Pro» komandas, kuram šis bija otrais panākums pēc kārtas, jo svētdien viņš uzvarēja arī 15. posmā. Viņš distanci veica piecās stundās, divās minūtēs un 51 sekundē. Otrais palika Stīvens Kruijsvijks no Nīderlandes, kurš atpalika 38 sekundes, bet trešais palika Kontadors.

Saramotins 16. posmā finišēja 146.vietā 38 minūtes un 19 sekundes aiz uzvarētāja.

Kopvērtējumā Kontadors par četrām minūtēm un divām sekundēm apsteidz Landu, kurš pēc otrdienas posma pakāpās uz otro vietu, apsteidzot savu komandas biedru Fabio Aru («Astana Pro»).

Saramotins kopvērtējumā ierindojas pēdējā 170. pozīcijā, no Kontadora atpaliekot četras stundas, 31 minūti un 44 sekundes.

«Giro d'Italia» kopumā paredzēts 21 posms. Velobrauciens noslēgsies svētdien Milānā.

Saramotins Itālijas tūrē, kas ir viena no trim prestižākajām daudzdienu velosacensībām pasaulē, startē pirmo reizi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu