Zemes nogruvums apdraud prestižā velobrauciena «Tour de France» priekšpēdējā posma norisi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Prestižā velobrauciena «Tour de France» rīkotāji ir nobažījušies par iespējamo zemes nogruvumu, kas varētu apdraudēt sacensību priekšpēdējā posma norisi.

Tiek paredzēts, ka ģeoloģisku transformāciju rezultātā Hezā notiks aptuveni 250 000 tonnas smagu dubļu un akmens nogruvums.

«Posms pats par sevi nav apdraudēts. Tas ir droši, ka tas norisināsies Hezā. Tomēr pagaidām neesam pārliecināti kādā veidā,» apgalvoja vietējais gubernators Žans-Pjērs Barbjē.

Problēmas rīkotājiem sagādā 250 000 tonnas smagā dubļu un akmeņu masa, kas pie Šambonas ezera pārvietojas par desmit centimetriem dienā. Kā paredz ģeologi, tā rezultātā jūlija sākumā kalnu reģions varētu piedzīvot zemes nogruvumu.

Lai novērstu problēmu, tiek plānots izveidot piecus miljonus eiro dārgu alternatīvu ceļu, kura izveidei nepieciešama vietējo varasiestāžu piekrišana.

Šīgada «Tour de France» velobrauciens risināsies no 4. līdz 26.jūlijam, sacīkstēm startējot Nīderlandes pilsētā Utrehtā, bet noslēdzoties Parīzē. Prestižās sacīkstes šogad risināsies 102.reizi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu