Smukulis kļūst par Latvijas čempionu individuālajā braucienā

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Gatis Smukulis piektdien Dobeles novada Zebrenē kļuva par Latvijas čempionu individuālajā braucienā uz laiku, informē Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

(Papildināts ar 4. un 5. rindkopu un rezultātiem pārējās grupās)

Smukulis, kurš pārstāv Krievijas komandu «Katusha», 35 km distanci veica 41 minūtē un 32 sekundēs.

Otrais palika Aleksejs Saramotins no Šveices komandas «IAM Cycling», kurš no uzvarētāja atpalika par astoņām sekundēm. Savukārt trešo vietu ieguva «Rietumu-Delfin/RSS» komandas braucējs Krists Neilands, kurš finišēja pēc 43 minūtēm un 54 sekundēm.

Vīriešiem U-23 grupā 35 km visātrāk veica Aleksandrs Rubļevskis (45:48), kuram sekoja Valters Čakšs (45:52) un Pēteris Janevics (46:28). Savukārt junioriem 20 km diistancē uzvarēja Ēriks Toms Gavars (25:04), kurš aiz sevis atstāja Iļju Tjagunovu (26:06) un Nilu Kelderi (26:20).

Elites grupā 20 km distancē sievietēm uzvarēja Lija Laizāne (27:01) apsteidzot Madaru Fūrmani (33:31), Eiropas spēļu dalībniece Dana Rožlapa par Starptautiskās riteņbraucēju savienības (UCI) noteikumu neievērošanu tika diskvalificēta. Juniorēm 15 km visātrāk veica Endija Rutule (22:41). Otro vietu ieņēma Viktorija Sipoviča (23:05), trešo - Elīna Sauka (25:58).

Latvijas čempionāts šosejas riteņbraukšanā pēc septiņu gadu pārtraukuma notiek Dobeles novadā. Trīs dienu garumā dažādās vecuma grupās par valsts čempiona tituliem sacentīsies ap 200 sportistiem. Sacensības norisināsies individuālajā un grupas braucienā, kurā elites grupas sportisti sacentīsies svētdien.

Sestdien Kroņaucē plkst. 11 notiks Latvijas čempionāts grupas braucienā sievietēm, juniorēm un jauniešiem, bet svētdien Dobeles centrā startēs grupas brauciens elites un senioru grupām. Trase vedīs pa 29 kilometru garu apli, kuru, atkarībā no vecuma grupas, sportisti veiks no vienas līdz septiņām reizēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu