Kritieniem bagātajā «Tour de France» 3. posmā uzvar Rodrigess

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Par masveida kritiena iespaidotā prestižā daudzdienu velobrauciena «Tour de France» trešā posma uzvarētāju pirmdien kļuva spāņu riteņbraucējs Hoakins Rodrigess no «Katjuša» vienības, savukārt par kopvērtējuma līderi kļuvis 2013.gada čempions Kristofers Frūme («Sky») no Lielbritānijas.

Kad sportisti bija veikuši nedaudz vairāk kā simts kilometrus no distances, tika piedzīvots masveida kritiens, kurā cieta arī līdzšinējais kopvērtējuma līderis šveicietis Fabians Kančellāra («Trek Factory»).

Tikmēr austrālietis Saimons Džerānss («Orica GreenEdge»), kurš uzvarējis posmos 2008. un 2013.gadā, kā arī aizpērn bijis labākais individuālajā braucienā, no sacensībām izstājās.

Tā kā medicīnas personālam bija jāpalīdz kritienā cietušajiem, tad sacensībās uz laiku tika pārtrauktas, jo nebija ārstu, kas varētu palīdzēt citos negadījumos, ja tādi notiktu.

«Nebija ne ātrās palīdzības mašīnu, ne mediķu, kuri varētu palīdzēt priekšā braucošajiem,» lēmumu attaisnoja «Tour de France» direktors Kristiāns Pridhoms.

Tomēr pēc desmit minūtēm organizatori atsāka sacensības, kad līdz aptuveni 160 kilometru garā posma finišam sportistiem vēl bija jāveic ceturtās kategorijas kāpums.

Sacensību finišu pēc trim stundām 26 minūtēm un 54 sekundēm sasniedza Rodrigess, ar kuru kopā finišēja Frūme.

Tikmēr Kančellāra finišu sasniedza 11 minūtes un 43 sekundes vēlāk kā Rodrigess, ierindojoties 188.pozīcijā starp 194 finišējušajiem sportistiem.

«Man sāp mugura, un, protams, jūtos nedaudz vīlies. Biju nolēmis aizstāvēt līdera godu, nevis gulēt uz zemes. Vienā dienā tu uzvari, bet otrā jau zaudē, tas nav jauki. Kritiens notika, kad jau braucu lejā no kalna. Redzēju, ka labajā pusē jau ir sadursmes un cerēju izlauzties starp braucējiem. Saņēmu triecienu no mugurpuses un tālāk vairs neko neatceros. Esmu pateicīgs sacensību organizatoriem, ka viņi kādā veidā mēģināja glābt situāciju. Tā bija pareiza rīcība brīdī, kad ir krituši tik daudz sportisti,» par savu un sāncenšu neveiksmi stāstīja Kančellāra.

Par velobrauciena līderi pēc trim posmiem nu ir kļuvis Frūme, kurš tuvāko sekotāju vācieti Toniju Martinu no «Etixx - Quick Step» vienības apsteidz par sekundi. Savukārt trešais pēc trim posmiem ir amerikānis Tīdžejs van Garderens (BMC), no brita atpaliekot par 13 sekundēm.

«Lai gan pēc viena kāpuma neko daudz nevar izsecināt, tomēr ir patīkami būt līderpozīcijā. Labāk esmu līderis, nekā handikaps pieder sāncenšiem. Jo īpaši tas ir labi pirms rītdienas posma, kur būs arī bruģis. Cerams, ka līdera gods vēl vairāk motivēs komandu,» pēc sacensībām atklāja Frūme.

Tikmēr van Garderens secināja, ka komanda esot zinājusi, cik smagas būs šīs sacensības.

«Šī bija kārtējā drudžainā diena. Bija smags kritiens daudziem sportistiem un sacensības vajadzēja apturēt. Tomēr diena beidzās itin veiksmīgi. Frūme ieguva nelielu pārsvaru, bet man bija iespēja turēt pietiekamā attālumā dažus braucējus un atrasties tuvumā svarīgiem konkurentiem,» uzsvēra van Garderens, kurš jūnijā notikušajā «Criterium du Dauphine» daudzdienu velobraucienā atpalika vienīgi no Frūmes.

Šis ir Frūmes 15 «dzeltenais krekliņš», kas viņam ļauj kļūt par veiksmīgāko britu «Tour de France» velobraucienā. Par vienu mazāk ir 2012.gada čempionam Bredlijam Viginsam.

«Tour de France» velobrauciens norisināsies līdz 26.jūlijam, sacīkstēm noslēdzoties Parīzē. Prestižās sacīkstes notiek 102.reizi.

Latvija šajā velobraucienā netiek pārstāvēta.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu