Skujiņš pēc individuālā brauciena pakāpjas uz astoto vietu «USA Pro Challenge» velobrauciena kopvērtējumā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš no «Hincapie» komandas piektdien izcīnīja 11.vietu ASV notiekošā spēcīgā «USA Pro Challenge» daudzdienu velobrauciena (UCI kat.2.HC) piektajā posmā - individuālajā braucienā -, kopvērtējumā pakāpjoties uz astoto vietu.

Ātrāko laiku 14 kilometru distancē uzrādīja BMC austrāliešu braucējs Roāns Deniss, finišu sasniedzot 18 minūtēs un 11 sekundēs.

Savukārt Skujiņš individuālajā braucienā bija 11.ātrākais, no austrālieša atpaliekot par minūti un septiņām sekundēm.

Tikmēr Skujiņa komandas biedrs Andžs Flaksis uzvarētājām zaudēja divas minūtes un 21 sekundi, kas latvietim deva 69.pozīciju.

Kā zināms, pirmajā posmā Skujiņš distanci noslēdza devītajā pozīcijā, otrajā guva 11.vietu, bet trešajā bija astotais ātrākais, kamēr iepriekšējā posmā latvietim septītā pozīcija.

Kopvērtējumā līderpozīciju saglabā Deniss, bet Skujiņš viņam zaudē divas minūtes un astoņas sekundes, pakāpjoties par divām pozīcijām uz astoto vietu.

Tikmēr Flaksis atkāpies par vienu pozīciju uz 52.vietu, zaudējot 24 minūtes un 21 sekundi.

Velobrauciens septiņu posmu garumā ilgs līdz svētdienai.

Augstkalnē notiekošajās sacensībās startē visas ASV vadošās komandas, ieskaitot BMC, «Cannondale-Garmin» un «Trek Factory». No citām pasaules malām pieaicinātas «Tinkoff-Saxo», «Caja Rural-Seguros RGA», divas Austrālijas vienības un «Cycling Academy» no Izraēlas. UCI kontinentālā vienība «Hincapie» startē spēcīgā astoņu braucēju sastāvā ar latviešiem Skujiņu un Flaksi, jaunzēlandieti Dionu Smitu un Robinu Kārpenteru. Skujiņš kalniem bagātīgajā tūrē piedalījās arī pagājušajā gadā, kopvērtējumā ieņemdams 108. vietu.

«USA Pro Challenge» ir UCI Amerikas tūres 2015.gada sezonas sacensību kalendārā, kā individuālajā ieskaitē Skujiņš ar iekrātiem 150 punktiem šobrīd ieņem augsto ceturto pozīciju.

Šīs Skujiņam ir pirmās sacensības pusotra mēneša garumā - jūlija sākumā viņš Latvijas izlases sastāvā guva ceturto vietu Polijā notikušajā velobraucienā «Course Cycliste de Solidarnosc et des Champions Olympiques» (UCI kat.2.2). Tāpat jūnijā viņam neizdevās otro gadu pēc kārtas triumfēt Kanādā notikušajā «Tour de Beauce» velobraucienā (UCI kat.2.2).

Vēl maijā latvietis uzvarēja vienā no prestižā Kalifornijas velobrauciena (UCI kat.2.HC) posmiem, turklāt vairākas dienas bija arī kopvērtējuma līderis, savukārt šī paša mēneša beigās Skujiņš bija labākais Vinstonas-Seilemas vienas dienas velobraucienā (UCI kat.1.2), bet vēl nedaudz vēlāk triumfēja arī Filadelfijā notikušajās «Philly Cycling Classic» sacensībās (UCI kat.1.2).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu