Ķiksis atkal kļuvis par pasaules čempionu veterāniem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Dave Urquhart

Latvijas treka riteņbraukšanas meistars Ainārs Ķiksis sestdien Lielbritānijā atkal izcīnījis zelta medaļu pasaules čempionātā veterāniem individuālajā braucienā.

Ķiksis bija labākais 40/44 gadu vecuma grupas braucienā uz laiku ar atsevišķu startu, 750 metrus trīs apļos veicot 48,602 sekundēs. Savu tuvāko sekotāju īru Teriju Makinu latvietis apsteidza par vairāk nekā pusotru sekundi.

Tāpat šajā čempionātā piedalās arī Andis Lejiņš, kurš 50/54 gadus vecu sportistu konkurencē sprintā sestdien priekšsacīkstēs uzrādīja 15.rezultātu, apsteidzot trīs konkurentus.

Viņš vispirms priekšsacīkstēs savā braucienā palika pēdējā, trešajā, vietā, bet pēc tam gandarījuma kārtā finišēja otrais, sacensības noslēdzot.

2013.gada pasaules čempionātā Ķiksis kļuva par čempionu grupas braucienā ar atsevišķu startu un sprinta distancē, bet pērn viņš bija labākais individuālajā braucienā, kā arī otrais sprintā.

Čempionāts Mančestrā ilgs līdz nākamās nedēļas sestdienai.

Sprinta distances sacensības Ķikša vecuma grupā sportisti aizvadīs pirmdien un otrdien.

Ķiksis 1990.gadā kļuva par pasaules junioru čempionu sprintā, bet pēc tam pasaules čempionātos pieaugušajiem tika pie trim medaļām. Tāpat Ķiksis piedalījās trijās olimpiskajās spēlēs, trīs reizes iekļūstot labāko desmitniekā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu