«Tour de France» laikā ķers iespējamos blēžus ar motoriņiem

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Siltuma kameras tiks izmantotas šāgada «Tour de France» laikā, lai atklātu iespējamos blēžus ar iebūvētiem motoriņiem savos velosipēdos, pirmdien paziņojis Francijas sporta ministrs Tjerrī Braijārs.

Kameras izstrādājusi Atomenerģijas komisija (CEA) pēc Francijas valdības pieprasījuma.

«Ir ļoti svarīgi, lai mēs spētu atklāt blēdības,» Parīzē sacīja Starptautiskās riteņbraucēju savienības (UCI) prezidents Braiens Krūksons.

Eksperiments ar kameru pagājušās nedēļas beigās tika veikts Francijas čempionātā šosejā. «Eksperiments bija pārliecinošs. Kamera spēja atklāt pat nestrādājošu motoriņu,» sacīja Francijas Riteņbraukšanas federācijas prezidents Dāvids Lapartjēns.

No 2. līdz 24. jūlijam paredzētā «Tour de France» velobraucienā šādas kameras būs portatīvas, kas ļaus tās kontrolēt operatoram gan uz pavadošā motocikla, gan ceļa malās.

Braijārs norādīja, ka Francijas valdība vēlas atzīt tehnisko krāpšanos par kriminālu pārkāpumu.

Janvārī 19 gadus veca beļģiete pasaules čempionātā velokrosā startēja ar velosipēdam uzmontētu motoriņu. Par to viņa saņēma sešu gadu diskvalifikāciju un 20 000 Šveices franku (18 180 eiro) sodanaudu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu