Kādas ir pasaulē visgrūtākās izturības sacīkstes?

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Instagram: @aswisswithapulse

29. jūlijā, piektdien, sāksies par pasaulē grūtākajām izturības velosacīkstēm uzskatītās «Transcontinental Race» sacensības: to starts Beļģijas pilsētā Gerārdsbergenā un finišs Turcijas pilsētā Čanakalē. Dalībniekiem jāveic aptuveni 3800 kilometru. Hronometrs kopš starta brīža līdz finiša līnijai netiek apturēts ne mirkli.

«Transcontinental Race» ir ikgadējas riteņbraukšanas sacensības, kas prasa izcilu fizisko un mentālo sagatavotību. Tās tiek uzskatītas par vienām no smagākajām sacensībām sportā kopumā.

Līdz šim sportisti Eiropā veikuši 3200 līdz 4200 km garas distances. Protams, ne visiem tas bijis pa spēkam, liela daļa finišu nesasniedza.

Jāņem vērā, ka hronometrs netiek apstādināts kopš startēšanas brīža, kas nozīmē, ka riteņbraucējiem pašiem jāplāno savas spēka rezerves, atpūta, jārūpējas par pārtikas uzņemšanu.

Pirmo reizi šis izturības pārbaudījums notika 2013. gadā, kad 30 dalībnieki sāka ceļu no Londonas (Anglija) līdz Stambulai (Turcija). Šogad risināsies ceturtās sacensības. Ar katru gadu interese par «Transcontinental Race» ir augusi. Šoreiz pieteicās vairāk nekā 1000 dalībnieku, no kuriem dalību apstiprināja 350 riteņbraucējiem.

Šis būs visgrūtākais posms sacensību vēsturē, jo riteņbraucējiem aptuveni 3800 km garajā distancē būs jāsaskaras ar aptuveni 50 000 metru kāpumu augšup.

Turklāt dalībnieki nedrīkst izmantot nekādu aerodinamisko atbalstu (sēdēt aizvējā).

Viņiem somās līdzi ir guļammaisi, rezerves daļas un citas nepieciešamās lietas. Šogad braucējiem būs četri kontrolpunkti, pa vienam Francijā, Šveicē, Itālijā un Melnkalnē.

Riteņbraucēju atrašanās pozīciju nosaka ar GPS ierīces palīdzību, kas iemontēta dalībnieka velosipēdā. Braucēja atrašanās vieta «trackleaders.com» mājas lapā atjaunojas ik pēc piecām minūtēm. Šajā interneta vietnē riteņbraucējiem ir iespējams sekot līdzi. Daudzi no dalībniekiem savus sekotājus informē, izmantojot sociālos tīklus.

2015. gadā par posma Gerārdsbergena - Stambula (aptuveni 4200 km) uzvarētāju kļuva brits Džošs Ibets, kurš šo distanci veica deviņās dienās un 23 stundās. Vidēji dienā viņš nobrauca apmēram 420 kilometru.

Lielākā daļa no finišējušajiem dalībniekiem sacensības noslēdza pēc ceļā pavadītām 14 līdz 16 dienām, vidēji dienā veicot 220 līdz 280 kilometru.

«Transcontinental Race» spicākie vīri saka, ka maratons 42,195 km ir bērnu spēlītes.

Transcontinental: Race to Istanbul from Zanda Films on Vimeo.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu