Olainē krāšņi aizvadīti otrie Latvijas Velo svētki

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Svētdien, 21. augustā, jau otro gadu pēc kārtas Olainē norisinājās vērienīgie Latvijas Velo svētki, kuros tika apbalvoti rezultatīvākie un atraktīvākie riteņbraukšanas profesionāļi un šā sporta veida entuziasti dažādās vecuma grupās, tostarp arī ģimenes un bērni, ne tikai no Latvijas, bet arī no kaimiņvalstīm Lietuvas un Igaunijas. Paralēli sacensībām Velo svētku dalībnieki visas dienas garumā baudīja arī plašu svētku izklaides programmu, pavadot saulaino svētdienu pozitīvi uzlādējošā gaisotnē.

Kā pirmā sacensību distance jau plkst. 9:30 tika atklāts 0,5-1 km garais Bērnu brauciens, kas pulcēja teju 200 aktīvākos stūrētājus no visas Latvijas vecumā līdz 12 gadiem. Īsi pēc tam, plkst. 10:30, tika dots starts izaicinājumiem bagātajai MTB distancei 42 km garumā, kurā uzvaras laurus plūca «ZZK Cēsis» komandas sportists Arnis Pētersons, uzreiz aiz sevis atstājot Igaunijas sportistu, komandas «Redbike» pārstāvi Erki Putsepu (Erki Pütsep) un savu komandas biedru Mārtiņu Blūmu. Sieviešu kategorijā pārliecinoši ātrākā bija pašmāju velobraucēja Katrīna Jaunslaviete («Ebike Machine»).

Arī 90 km garās Sporta šosejas distances ietvaros risinājās sīva cīņa par vietu uz goda pjedestāla, taču finiša taisnē kā ātrākie iebrauca «Rietumu - Delfin» komandas pārstāvji ar Andri Vosekalnu priekšgalā, kurš izcīnīja godpilno pirmo vietu, savukārt viņa komandas biedri Emīls Liepiņš un Deins Kaņepājs attiecīgi ieguva otro un trešo pozīciju. Dienas otrajā pusē uz starta līnijas pulcējās plaši iecienītās Tautas šosejas distances dalībnieki, starp kuriem labākais izrādījās «Sportlife.lv» komandas braucējs Jānis Rubiks. Visbeidzot pēdējā tika atklāta saliedējošā Ģimeņu distance, kuras dalībnieki veica krāšņu parādes braucienu 6 km garumā, demonstrējot komandas vienotību un sacenšoties par vērtīgām balvām 12 dažādās kategorijās.

«Olaine ir ģimenēm un bērniem draudzīga pilsēta, kurā iedzīvotāji arvien vairāk pievēršas aktīvam dzīvesveidam un labprāt par atpūtas veidu izvēlas riteņbraukšanu, tāpēc ir tikai likumsakarīgi organizēt lielākus un mazākus pasākumus arī šajā sporta veidā. Prieks, ka Latvijas Velo svētki Olainē ir viens no tiem pasākumiem, kurā ģimenes var pavadīt laiku kopā, aktīvi sportojot, un tā ir arī iespēja nopietniem sportistiem apliecināt savas spējas. Vēlamies, lai olainieši aktīvi un atraktīvi ņem dalību šajos svētkos un izbauda riteņbraukšanas prieku arī turpmākos gadus!» komentē Olaines novada domes priekšsēdētājs Andris Bergs.

Paralēli velomaratonam pasākuma norises vietā apmeklētājiem visas dienas garumā tika piedāvātas arī dažādas aizraujošas izklaides aktivitātes - atraktīvi pasākuma vadītāji un DJ, Olainfarm pozitīvo emociju foto stūrītis, degustācijas, izbraukumu tirdzniecības stendi un virkne citu aizraujošu piedāvājumu kā lieliem, tā arī maziem. Būtiski, ka, rūpējoties par sacensību dalībnieku labsajūtu, vairākos trases punktos tika nodrošināts slāpes remdējošais dabīgais minerālūdens VENDEN, savukārt braucamrīku tehnisko stāvokli rūpīgi uzraudzīja velosipēdu serviss FANS.

Latvijas Velo svētkus Olainē organizēja sporta pasākumu aģentūra «Alpha Baltic Sport» sadarbībā ar Olaines novada pašvaldību un Latvijas Riteņbraukšanas federāciju. Pasākumu un sportiski aktīvu dzīvesveidu atbalsta a/s «Olainfarm».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu