Štrombergs no nākamā gada var nesaņemt LOV finansējumu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Divkārtējais olimpiskais čempions BMX riteņbraukšanā Māris Štrombergs no nākamā gada var nesaņemt Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) finansējumu, Latvijas Televīzijas raidījumā «Tiešā runa» sacīja Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Aldons Vrubļevskis.

Štrombergs, kā arī Edžus Treimanis Riodežaneiro olimpisko spēļu sacensības beidza jau ceturtdaļfināla fāzē.

«Štrombergs šogad nav izpildījis LOV kritērijus. Domāju, ka viņam, tāpat kā visiem, kuri piedalījās olimpiskajās spēlēs un neiekļuva labāko sešpadsmitniekā, būs priekšā balta lapa un plāns uz nākotni, ko tu darīsi, - sportosi vai nē, tiksi vai nē,» raidījumā teica Vrubļevskis.

Atbildot uz žurnālista Gunta Bojāra jautājumu, vai balta lapa nozīmē arī tukšu kontu, Vrubļevskis atbildēja apstiprinoši. «Arī tukšs konts, sākot ar 1.janvāri.

Tālāk tas ir sportista, federācijas un treneru sadarbības jautājums, kā turpmāk viņa darbību finansēt, ja viņš vēlas nodarboties ar sportu,» atbildēja LOK prezidents.

Latvijas olimpieši startus XXXI Olimpiādē Brazīlijas pilsētā Riodežaneiro noslēdza, piecas reizes iekļūstot labāko astotniekā, tomēr pirmo reizi kopš valstiskās neatkarības atgūšanas Latvijas olimpiskā delegācija vasaras olimpiskajās spēlēs palika bez godalgas.

«Diemžēl bija atlēti, kuriem olimpiskās spēles nebija galvenais un svarīgākais starts šajā sezonā, kā mums šķita, kā tam vajadzētu būt. Manuprāt, dažām neveiksmēm vai nesasniegtiem personīgajiem rezultātiem vajadzēja vairāk iespaidot to pārdzīvojumu, kāds viņiem bija. Pārdzīvojums nebija pietiekami dziļš un adekvāts tam notikumam.

Sportists aizbrauc uz svarīgākajām sacensībām, kur nodrošināts ir pilnīgi viss, bet sasniegtais rezultāts nav tuvu personīgā rekorda vai sezonas sasniegumu līmenī. Nepārdzīvošna liecina par attieksmi,» pauda Vrubļevskis.

LOK prezidents kritizēja arī galvaspilsētas attieksmi pret sportu.

«Rīga ir vienīgā Eiropas Savienības valsts galvaspilsēta, kur nav sava nacionālā stadiona. Tāpat Rīga ir viena no Latvijas lielajām pilsētām, kur nav normālas sporta manēžas. Liepājā manēža tiks būvēta, Kuldīgā jau ir, bet Valmierā plāno.

Rīgā nav nevienas. Rīgā un piepilsētās, kur dzīvo vairāk nekā puse Latvijas iedzīvotāju, gan labajā, gan kreisajā Daugavas krastā jābūt kārtīgam sporta centram. Pašvaldība vispār nenodarbojas ar šiem jautājumiem.

Olimpiskais sporta centrs ir uzcelts par valsts naudu, Rīgas dome tikai iekasē nomas maksu par zemes lietošanu. LOK nevar uzbūvēt stadionu pašvaldības teritorijā. Tā ir pašvaldības rūpe,» atzīmēja Rubļevskis.

Riodežaneiro olimpiskās spēles noslēdzās svētdien.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu