Siguldā atklāts unikāls vides objekts ar Vienības brauciena dalībnieku vārdiem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Trešdien, 31. augustā, Siguldā, Cēsu un Raiņa ielu krustojumā par godu 25. Latvijas Riteņbraucēju Vienības braucienam, tika atklāts vides objekts, uz kura iegravēti 2015. gada velobrauciena dalībnieku vārdi un uzvārdi.

Vides objekts veidots no nerūsējošā tērauda un kartena – metāla, kas iegūst rūsas nokrāsu. Objekta izliektais pamats simbolizē ceļu augšup, kas raksturīgs Siguldas novadam gan tiešā, gan pārnestā nozīmē, savukārt sudrabotie dažādu izmēru riteņi, kas savijušies vienotā ķēdē, simbolizē Vienības brauciena galveno mērķi – dažādu paaudžu kopā būšanu. Vides objekta izmaksas ir turpat 20 000 eiro.

Atklājot unikālo vides objektu, Latvijas Riteņbraucēju Vienības brauciena rīkotājs Igo Japiņš teica: «Šis ir nozīmīgs notikums Latvijas riteņbraukšanā. Vēsturē paliekošais vides objekts ir kā apliecinājums spēcīgajām riteņbraukšanas tradīcijām mūsu valstī, kas laika gaitā turpina attīstīties. Gribu teikt lielu paldies visiem Vienības brauciena dalībniekiem un tiem, kuri pielikuši savu roku velobrauciena sekmīgā rīkošanā. Tiekamies jau svētdien Siguldā uz 26. Latvijas Riteņbraucēju Vienības braucienu!»

Jau 17 gadus Latvijas Riteņbraucēju Vienības brauciens norisinās Siguldā, kas pateicoties Gaujas senielejas skaistajai dabai un izaicinošajam Gaujas kalnam, ir pievilcīga daudziem tūkstošiem velomīļu. Arī Siguldas novada domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics atzina: «Sigulda ir zināma ar savu veloceliņu tīklu un kalnainajām, izaicinošajām velobraukšanas trasēm Gaujas senielejā. Atzīmējot Latvijas Riteņbraucēju Vienības brauciena 25 gadi, pērn Siguldā pulcējās rekordliels velobraucēju skaits – tas bija jauns atjaunotās Latvijas rekords, kad vienkopus pulcējas tik daudz velomīļu, tādēļ ceru, ka šis vides objekts kalpos kā atgādinājums, ka velosports un Sigulda ir cieši saistīti, kā arī aicinās Latvijas velobraucējus pārbaudīt savus spēkus aizraujošajās Siguldas velobraukšanas trasēs».

Vides objekta autors ir Latvijas Mākslas akadēmijas Metāla dizaina nodaļas vadītājs, mākslinieks Arvīds Endziņš, kura projekts guva vislielāko atsaucību vides objektu ideju metu aptaujā, kurā, līdzīgi kā Vienības velobraucienā, varēja piedalīties visi Latvijas iedzīvotāji. Vides objekts tika veidots turpat gadu un, kā atzīst mākslinieks, tad, pateicoties Siguldas novada pašvaldības atbalstam, tā tapšanas process ritējis raiti. Mākslinieks arī uzsvēra lielo atbildību par to, kā vides objekts iekļausies Siguldas skaistajā un gleznainajā ainavā. A. Endziņš cer, ka vides objekts kļūs arī ikdienā pulcēsies riteņbraucēji.

Latvijas Riteņbraucēju Vienības brauciens ir vērienīgākais un tradīcijām bagātākais riteņbraukšanas masu pasākums Baltijas valstīs un ieņem nozīmīgu vietu Eiropas tautas riteņbraukšanas pasākumu vidū. 2015. gadā Vienības velobrauciens pulcēja vairāk nekā 6000 dalībniekus un saņēma Latvijas gada balvu sportā, kā labākais tautas sporta notikums.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu