Neilands izcīna augsto 13.vietu EČ grupas braucienā U-23 vecuma sportistiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas riteņbraucējs Krists Neilands sestdien Francijā izcīnīja augsto 13.vietu Eiropas čempionātā grupas braucienā U-23 vecuma grupā.

Neilands 150,7 kilometrus garajā distancē finišu sasniedza vadošajā grupā, kuras galvgalī atradās un uzvaru izcīnīja Aleksandrs Rjabušenko no Baltkrievijas.

Baltkrievs finiša spurtā aiz sevis atstāja Bjorgu Lambrehtu no Beļģijas, bet bronzas medaļu ieguva itālis Andrea Vendrame.

Finišā vadošajā grupā, kura finišēja pēc trīs stundām, 32 minūtēm un 43 sekundēm, atradās 19 riteņbraucēji, tostarp arī Neilands.

Tikmēr Ēriks Toms Gavars sacensības noslēdza 115.vietā, līderiem zaudējot 11 minūtes un 32 sekundes. Finišu sasniedza 121 riteņbraucējs.

Sacensību laikā bija vairāki atrāvienu mēģinājumi, taču bēgļiem ne reizes neizdevās iegūt vērā ņemamu pārsvaru, tāpēc ikreiz viņi tika noķerti.

LETA jau ziņoja, ka Neilands trešdien ieņēma 22.vietu individuālajā braucienā U-23 vecuma grupā, kamēr Ēriks Toms Gavars palika piecas pozīcijas zemāk.

Neilands, kurš šosezon pārstāv ASV kontinentālo komandu «Axeon Hagens Berman», šosezon kļuva par Latvijas U-23 čempionu individuālajā braucienā, bet elites grupas braucienā viņš ieņēma piekto vietu.

Vēl šosezon šobrīd 22 gadu vecais riteņbraucējs ieņēma 40.vietu prestižajā Kalifornijas daudzdienu velobraucienā, kā arī bija piektais Karpatu daudzdienu velobraucienā U-23 sportistiem un piektais Nāciju kausa posmā Beļģijā, kurā arī startēja U-23 vecuma sportisti.

Pērn Neilands Eiropas čempionātā U-23 vecuma grupā izcīnīja 15.vietu grupas braucienā, kamēr Gavars bija desmitais junioru konkurences individuālajā braucienā.

Sestdien grupas braucienu aizvada arī elites grupas dāmas, kur dalībnieču vidū ir Lija Laizāne.

Latviju šajā Eiropas čempionātā pārstāv tās vadošie riteņbraucēji. Ceturtdien individuālajā braucienā vīriešu elitē Gatis Smukulis ieņēma 20.vietu, kamēr svētdien gaidāmajā grupas braucienā sacentīsies Toms Skujiņš un Aleksejs Saramotins.

Sākotnēji Eiropas čempionāts šosejas riteņbraukšanā tika plānots Francijas pilsētā Nicā, tomēr drošības apsvērumu dēļ nozīmīgās sacensības tika pārceltas uz trijām citām vietām - Bretaņu, Plumelecu un Morbihanu. Sacensību centrs ir Bretaņas pilsētā, kas atrodas valsts ziemeļaustrumos.

Eiropas čempionātā šosejas riteņbraukšanā iepriekš piedalījās tikai junioru un U-23 vecuma grupu sportisti, bet šogad sacensībās sacenšas arī profesionāļi elites grupā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu