Skujiņš aizvada velobraucienus Itālijā un startēs leģendārajā «Lombardia» sacīkstē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas izlases un ASV komandas «Cannondale – Drapac» riteņbraucējs Toms Skujiņš ceturtdien finišēja 36. vietā augstākās kategorijas velobraucienā «Giro del Piemonte», bet šīs nedēļas sestdienā carnikavietis debitēs leģendārajā pasaules tūres velobraucienā « Giro di Lombardia», kas risināsies jau 110. reizi.

Pasaules tūres šosejas riteņbraukšanas sacensību kalendārs, kurā iekļautas kopumā 27 sacensības, tuvojas noslēgumam. Tajā atlikušas tikai vienas sacensības. Šīs nedēļas sestdienā Itālijas pilsētā Komo startēs jau 110. «Giro di Lombardia» velobrauciens. Šīs sacīkstes dēvē arī par rudens klasiku un tas ir viens no pieciem riteņbraukšanas monomentiem (vēl arī «Milan – San Remo», «Tour of Flanders», «Paris – Roubaix» un «Liege – Bastogne – Liege»). Sacensības ved no Komo līdz Bergamo pilsētai. Ņemot vērā kāpumiem bagāto distanci, pēdējos gados sacensībās uzvarējuši klasiku un kalnu braucēji. Pērn nepārspēts palika mājinieks Vinčenzo Nibali, 2014. gadā uzvarēja Daniels Martins, bet 2012. un 2013. gadā triumfēja kalnu speciālists Hoakins Rodrigerss.

Gatavojoties nozīmīgajām sacensībām šajā nedēļā Itālijā norisinājās trīs augstākās kategorijas viendienas velobraucieni – «Tre Valli Varesine , «Milano – Torino» un«Giro del Piemonte». Visās trijās sacensībās dalībnieku vidū bija arī aizvadītā gada Latvijas labākais riteņbraucējs Toms Skujiņš, kurš sestdien debitēs «Lombardia» velobraucienā.

Skujiņa pārstāvētajai «Cannondale – Drapac» vienībai, veiksmīgas, izvērtās trešdien notikušās «Milano – Torino» sacensības. 186 kilometru garajā distancē, kur pēdējie seši kilometri veda stāvā kāpumā, vietām sasniedzot 14% stāvumu, izšķirošajos mirkļos no Toma pārstāvētās vienības priekšgalā turējās kanādietis Mihaels Vudss un kolumbietis Rigoberto Urans. Pēdējā kāpumā abi bija līderu vidū, finišējot otrajā un trešajā vietā. Uzvaru izcīnīja Gata Smukuļa komandas biedrs no «Astana» vienības Migels Angels Lopezs, no kura Vudss atpalika par 9, bet Urans 14 sekundēm. Toms Skujiņš, palīdzot komandas biedriem līdz izšķirošajiem notikumiem, vēlāk no sacensībām izstājās.

Dienu vēlāk 100. reizi norisinājās «Giro del Piemonte» sacensības. 207 kilometru garajā distancē tika ieļauti vairāki kāpumi, no kuriem nozīmīgākais - Alice Superoire» -sasniedza 606 metrus virs jūras līmeņa, un atradās no distances 173 – 179 kilometram. Uzvarētāja liktenis izšķīrās finiša spurtā starp 24 sportistu līderu grupas sportistiem. Uzvaru izcīnīja Itālijas izlases līderis Džiakomo Nizzolo, kurš būs viens no itāļu līderiem arī pasaules čempionātā Katarā. Viņa laiks trasē bija 4 stundas 25 minūtes un 21 sekunde. Otro vietu ieguva «Etixx – Quick – Step» komandas kolumbiešu sprinteris Fernando Gaviria, bet trešais bija vēl viens itālietis Danielle Bennati. No Toma Skujiņa komandas biedriem labākais finiša spurtā bija Alberto Bettiols, kurš noslēdza labāko desmitnieku. Tikmēr Toms Skujiņš 145 dalībnieku konkurencē bija 36, finišējot 1 minūti un12 sekundes aiz līdera. Toms distances laikā veica labu darba apjomu komandas interesēs, vien beigu daļā zaudējot kontaktu no vadošās grupas.

«Lombardia» velobraucienā «Cannondale» līderis būs Urans, kurš sevi sekmīgi spēj apliecināt kāpumiem bagātās distancēs. Ļoti iespējams Toms būs viens no galvenajiem palīgiem Kolumbijas sportistam, bet reizē arī carnikavietis pats būs gatavs izmantot savu iespēju cīnīties par augstākajām vietām, ja tāda radīsies. Favorītu pulkā jāmin – Fabio Aru («Astana»), Gregs Van Avermets («BMC»), Zdeņeks Štibārs («Etixx – Quick – Step»), Daniels Moreno («Movistar») un citi.

Giro del Piemonte velobrauciens 207 km:

1. Giacomo Nizzolo, Itālija, Trek Segafredo, 04:25:21

2. Fernando Gaviria, Kolumbija, Etixx – Quick – Step, +00:00:00

3. Daniele Bennati, Itālija, Tinkoff, +00:00:00

4. Juan Jose Lobato, Spānija, Movistar, +00:00:00

5. Sonny Colberlli, Itālija, Bardiani CFCM, +00:00:00

6. Philippe Gilbert, Belģija, BMX Racing team, +00:00:00

...

36. Toms Skujiņš, Latvija, Cannondale – Drapac Pro Cycling team, +00:01:12

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu