Štrombergam otrā vieta Pasaules kausa posma individuālajā braucienā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LMT Straume publicitātes foto

Titulētais Latvijas BMX riteņbraucējs Māris Štrombergs piektdien izcīnīja otro vietu ASV notiekošā Pasaules kausa ceturtā posma Superkrosā individuālajā braucienā.

Pasaules kausa posms Rokhilas trasē sākās piektdien, kad vispirms norisinājās kvalifikācijas sacensības, lai noskaidrotu tos 48 braucējus, kuri kvalificēsies pamatsacensībām. Pēc tam notika arī individuālie braucieni, kuros startēja 16 vadošie braucēji pēc Superkrosa ranga. Šie sportisti pamatsacensībām kvalificējās automātiski.

Kvalifikācijā no Latvijas braucējiem startēja Kristens Krīgers un Rihards Veide. Izcīnot divas uzvaras un vienu otro vietu, ļoti pārliecinoši pamatsacensībām kvalificējās šī gada Eiropas kausa uzvarētājs Veide. Tāpat starp pamatsacensību dalībniekiem iekļuva arī Krīgers - viņam pēc piektās vietas pirmajā braucienā sekoja izcīnīta uzvara un gūta trešā vieta.

Savukārt individuālā brauciena superfinālā no Latvijas braucējiem pirmais startēja Edžus Treimanis, uzrādot rezultātu 35,303 sekundes. Tas noslēgumā deva 14.pozīciju. Tikmēr divkārtējais olimpiskais čempions Štrombergs trasi veica pēc 33,913 sekundēm, sasniedzot otro labāko laiku. Ātrāk par valmierieti brauca tikai Kanādas izlases sportists Torijs Naihags.

Sestdien norisināsies pamatsacensības, kur līdz ar to startēs visi četri Latvijas riteņbraucēji.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderpozīciju pēc trim posmiem ar 405 punktiem ieņem pirmajā posmā uzvarējušais amerikānis Korbens Šarā. Štrombergs ar 280 punktiem ir astotais, Treimanis ar 220 punktiem ir 16.pozīcijā, Veide guvis 110 punktus, kas dod 37.vietu, bet Krīgers ar 85 punktiem ir 41.pozīcijā.

Pasaules kausa sezona Superkrosā ar vēl vienām sacensībām ASV noslēgsies nākamnedēļ.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka neviens no Latvijas BMX riteņbraucējiem augustā notikušajās Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs nespēja pārvarēt ceturtdaļfināla barjeru. Līdz ar to Štrombergam neizdevās izcīnīt trešo zelta medaļu karjerā, kamēr par čempionu kļuva amerikānis Konors Fīldss.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu