Ārmstrongam būs jāstājas tiesas priekšā pret ASV valsti

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Par dopinga lietošanu uz mūžu diskvalificētajam riteņbraucējam Lensam Ārmstrongam būs jāstājas tiesas priekšā pret ASV valsti, kas no kādreizējā sportista pieprasa gandrīz 100 miljonu dolāru (93 miljonu eiro) kompensāciju.

ASV Tieslietu departaments vērsies pret Ārmstrongu par zaudējumu atlīdzināšanu, jo uzskata, ka viņš krāpis valsti laikā, kad ASV Pasts sponsorēja «U.S. Postal Service» komandu, kurā brauca riteņbraucējs.

Ārmstrongs bija vērsies tiesā, lai apturētu gaidāmo tiesvedību, tomēr pirmdien saņēma sāpīgu triecienu, jo tiesnesis devis atļauju izskatīt lietu. Ārmstrongs apgalvoja, ka šāda lieta ir nepamatota, jo Pasts guvis labumu no viņa ienesīgajiem sponsorēšanas līgumiem.

Leģendārais sportists no 1999. līdz 2005.gadam septiņas reizes pēc kārtas triumfēja prestižajā daudzdienu velobraucienā «Tour de France». Tomēr 2013.gada sākumā viņš atzinās ilgstošā dopinga lietošanā, kā rezultātā Ārmstrongam no 1998.gada 1.augusta tika piemērota mūža diskvalifikācija un anulēti visi sasniegtie rezultāti.

Ārmstrongs uzskata, ka laikā, kad viņš dominēja «Tour de France» velobraucienos, gūt panākumus godīgi nebija iespējams, taču šobrīd gan tas varētu tikt izdarīts bez aizliegto vielu lietošanas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu