TVNET sporta redaktors ar velo sāk ceļu no Parīzes uz Kasablanku

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Privātais arhīvs

Turpinot iesākto projektu «Ar velo apkārt pasaulei», TVNET sporta redaktors Gatis Kreceris ar kompanjonu Jāni piektdien sākuši ceļu ar velosipēdiem no Parīzes uz Kasablanku. Kopumā paredzēts nomīt vairāk nekā divus tūkstošus kilometru, šķērsot pusi Francijas un Pireneju kalnus, daļu Marokas. Sākuma punkts visai simbolisks - Eifeļa tornis.

Par iedvesmu izkustēties, sportot un ceļot. Gatis un Jānis, parasti biroja darbinieki, vēlas apbraukt apkārt pasaulei ar velosipēdiem. Pa mazam gabaliņam.

Kā pastāstīja Gatis, pašlaik laika apstākļi ir labvēlīgi, ir bezvējš. Pirmā pilsēta, kurā paredzēts nonākt pēc Parīzes, ir Orleāna, kuru sasniegt paredzēts rītdien. Kā lielāko izaicinājumu Gatis minēja Pireneju kalnus, jo tur arvien ir ziema, būs auksts un kalnainais ceļš paņems daudz spēka. Vienlaikus «apņēmība un spēks ir».

Abiem ceļotājiem līdzi ir tikai pats nepieciešamākais - telts, kurā paredzēts pavadīt lielāko daļu nakšu, siltākas drēbes, higiēnas piederumi.

Runājot par redzēto Parīzē, Gatis atzīmēja, ka redzams vēlēšanu tuvums - daudzās vietās izvietoti plakāti. Tāpat drošības nolūkos pilsētā redzami bruņoti vīri ar automātiskajiem ieročiem.

Foto: privātais arhīvs

Lai arī abi ir pacilāti, sākot ceļu, Gatis gan norādīja, ka piektdienas rītā bijis visai smagi atvadīties no ģimenes - mājās gaida mazs puika.

Noslēdzot šo posmu, abi būs pilnībā šķērsojuši Eiropu un aizskāruši Āfrikas kontinentu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu