«Ar velo apkārt pasaulei»: karsta saule, aukstas naktis un laipna uzņemšana

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: facebook.com/ArVeloApkartPasaulei

«Ar velo apkārt pasaulei» braucēji Gatis Kreceris un Jānis Šipkovs ceturto dienu turpina iesākto ceļu no Eifeļa torņa līdz Kasablankai. Divas naktis viņi bija gulējuši teltīs, pa nakti pārsaluši, jo tās pagaidām nav siltas, bet līdzi paņemti pārāk plāni guļammaisi, kopumā pa divām naktīm gulētas sešas stundas. Cilvēki gan Francijā esot laipni, trešo nakti, paliekot pie kāda skolotāja vārdā Paskāls, tika labi uzņemti.

Gatis skaidroja, ka Paskāls viņiem bija atvēlējis savas mājas otro stāvu, tad abi ceļinieki varēja ieiet dušā, uzlādēt elektroniskās ierīces. Abi braucēji tika pacienāti ar alu.

«Pašlaik esam nobraukuši ap 400 kilometru, šodien paredzēts nobraukt vēl 100,» teica Gatis un piebilda, ka visas dienas bijušas saulainas, vien nedaudz sūrst rokas un deguni no apdegšanas saulē.

Runājot par pašsajūtu, Gatis teica, ka tā ir ļoti laba. Ceļā bijusi vien maza aizkavēšanās, jo viņam bija salūzis pedālis un tas bija jānomaina. Reljefs gan neesot kā ceļā Rīga - Liepāja. «Pagaidām kalni nav lieli, reljefs ir tāds - augšā, lejā,» teica Gatis.

Abiem braucējiem arī šonakt esot cerības nakšņot zem «cietā jumta», kādā treilerī. Naktsmājas tiek meklētas «www.warmshowers.org», kuru izmanto velobraucēji, kuri uzņem citus biedrus. Tāpat abiem plānots nakšņot pilsētā Pau, pie kādas latviešu dāmas. Tā ir pēdējā pilsēta pirms Pireneju kalniem, tajā paredzēts nonākt trešdienas vakarā.

Tik svarīgā ūdens iegūšana nesagādā problēmas, to par velti var dabūt gan pie privātajiem, gan dažādās kafejnīcās.

Savukārt Jānis stāstīja - ņemot vērā, ka vakar bija Pūpolsvētdiena, abi nodevās arī gastronomiskām izvirtībām, tika uzēstas gan kūkas, gan bagetes, bet vakarā abi mielojušies pie zviedru galda. Patērēto 5000 līdz 6000 kaloriju vietā, uzņemti aptuveni desmit tūkstoši. Jānis arī sacīja, ka karstās saules dēļ nācies iegādāties cepuri, ko paģērbt zem ķiveres, jo galvas āda cietusi no karstajiem saules stariem.

Runājot par cenām, ceļotāji norāda - piemēram, dārgākā kafija, ko viņi iegādājušies, bija 4,10 eiro, bet lētākā 1,30 eiro. «Mēs atpūšamies arī, cik nu varam, palutinām sevi,» teica Jānis.

Kopumā abus velosipēdistus pozitīvi uztver arī šoferīši, kuri brauc garām, esot bijis tikai viens incidents, kad kāds busiņš nobraucis ļoti tuvu un signalizējis.

Noslēdzot šo posmu, abi būs pilnībā šķērsojuši Eiropu un aizskāruši Āfrikas kontinentu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu