«Ar velo apkārt pasaulei» braucēji tuvojas grūtākajam posmam – Pireneju kalniem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Privātais arhīvs

«Ar velo apkārt pasaulei» braucēji Gatis Kreceris un Jānis Šipkovs turpina iesākto ceļu uz Maroku, pašlaik viņi ir nonākuši netālu no grūtākās ceļa daļas – Pireneju kalniem. Kopā jau nomīti teju 900 kilometru, bet vakar bez mitas – 208 kilometri pa kalnainu apvidu.

Gatis pastāstīja, ka teltīs pēdējās naktīs nav mitinājušies, jo internetā sarunātas naktsmājas. Vienu nakti abi palika viesnīcā Bordo, jo bija pārāk vēls un citu variantu nebija. Gati ik pa laikam piemeklē problēmas ar riepām – sešās dienās mainītas jau piecas kameras. Jānim šādu problēmu gan nav, jo viņa velosipēdam riepas ir izturīgākas pret stikliem, kuru uz ielām ir visai daudz.

Pašlaik abi braucēji atrodas pie Ilzes, kura ar vīru atvēlējusi abiem pusmāju, no kuras redzami Pireneju kalni. «Viesmīlība ir augstākajā līmenī,» teica Gatis un piebilda, ka Ilzes vīrs palīdz plānot turpmāko maršrutu.

Visticamāk, abi paliks pa nakti viesnīcā, kas atrodas Pireneju kalnos, jo ceļš lejup naktī ir bīstams.

Gatis norādīja, ka abiem spēka pietiek un pēc mājām pagaidām neskumst, jo tiek izmantotas modernās tehnoloģijas, lai sazinātos ar tuviniekiem Latvijā.

«Ēdam ļoti daudz, jo tiek patērētas kalorijas, tāpat tiek dzerts daudz ūdens,» par ikdienu teica Gatis un atzīmēja, ka pēc Pireneju kalniem būs atlikuši vēl 1000 kilometru ceļa.

Noslēdzot šo posmu, abi būs pilnībā šķērsojuši Eiropu un aizskāruši Āfrikas kontinentu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu