Ceļu satiksmes negadījumā miris 2011.gada «Giro d'Italia» čempions Skarponi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ceļu satiksmes negadījumā sestdien miris 2011.gada daudzdienu velobrauciena «Giro d'Italia» čempions Mikēle Skarponi no Itālijas.

Kā pavēstījusi Itālijas Riteņbraukšanas federācija, Skarponi sestdienas rītā devies velotreniņā, taču tā laikā viņu uz ceļa notriecis mikroautobuss, kā rezultātā 37 gadus vecais sportists zaudēja dzīvību. Negadījums noticis netālu no riteņbraucēja mājām Itālijā.

Skarponi par profesionālu riteņbraucēju kļuva 2002.gadā, bet karjeras laikā viņš bija izpelnījies kalnu speciālista reputāciju. 2011.gadā viņš tika pasludināts par prestižā «Giro d'Italia» čempionu, jo dopinga lietošanā tika pieķerts spānis Alverto Kontadors.

Kopš 2014.gada Skarponi pārstāvēja Kazahstānā bāzēto UCI Pasaules tūres komandu «Astana», turklāt iepriekšējā sezonā viņš bija komandas biedrs arī latvietim Gatim Smukulim.

Skarponi bija nozīmēts kā «Astana» komandas kapteinis šīs sezonas «Giro d'Italia» sacensībām, kam tiks dots starts maija sākumā. Savas karjeras laikā viņš uzvarējis arī «Giro del Trentino» velobraucienā.

Skarponi bija precējies un kopā ar sievu laidis pasaulē divus dēlus.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu