«Ar velo apkārt pasaulei» posms noslēdzies! Braucēji sasnieguši Kasablanku!

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ar velo apkārt pasaulei

«Ar velo apkārt pasaulei» braucēji Gatis Kreceris un Jānis Šipkovs trešdienas vakarā sasnieguši Kasablanku, tādā veidā noslēdzot braucienu, kas sākts no Parīzes. Ceļā tika pavadītas 20 dienas un kopumā nomīti 2550 kilometri. Kasablanka tika sasniegta vienu dienu ātrāk, nekā tas bija sākotnēji plānots.

Gatis pēc brauciena stāsta, ka visgrūtākais posms bija Spānija, jo reljefs ir kalnains; nobraucot no pakalna lejā, uzreiz zini – būs atkal jāminas augšā. Tāpat pēdējās četras dienas problēmas sagādāja vējš, brīžiem pat tika gaidīts, kad vējš rimsies, lai varētu turpināt ceļu; citādi, turpinot mīties vējā, tiek zaudēts daudz spēka.

«Velobraucējam pretvējš ir lielākais pretinieks,» teica Gatis.

Brauciena pēdējās dienas tika pavadītas Marokā, kur ir visai kolorīta satiksme un ceļi. Vienlaikus, lai arī uz ceļiem bija stikli un naglas, neviena riepa netika pārdurta. «Esam ļoti priecīgi, ka varam atbraukt līdz Marokai ar velosipēdiem, tad visi attālumi kļūst mazāki un robežas nobrūk,» pauda Gatis.

Abi Rīgā atgriežas 28.aprīlī, pusdienlaikā. Šodien paredzēts sameklēt dažādus suvenīrus tuviniekiem, aplūkot ievērojamākās vietas. Tāpat abi braucēji plāno paviesoties vietējā tirgū, lai iegādātos svaigus augļus.

Kasablankā braucējus uzņēma latviešu puisis, kurš tur dzīvo jau pusgadu. Vakarā ar vēl pāris latviešiem ceļotāji devās uz jūras velšu restorānu. «Sanāca tāds iepazīšanās pasākums,» teica Gatis.

Abi braucēji saka lielu paldies par sapratni ģimenēm, kā arī paustajam atbalstam sociālajos tīklos, kas deva enerģiju turpināt ceļu.

Vienlaikus pagaidām neesot nekādas skaidrības par nākamo posmu. «Skatīsimies, ko dzīve rādīs,» piebilda Gatis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu