Latvijas olimpietis Ķiksis pasaules veterānu spēlēs startējis Krievijas formastērpā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Trijās olimpiskajās spēlēs startējušais Ainārs Ķiksis pagājušajā nedēļā Jaunzēlandē notikušajās pasaules veterānu spēlēs startējis Krievijas izlases formas tērpā, vēsta Latvijas Riteņbraukšanas federācija (LRF).

Aizvadītajās sacensībās Ķiksis savā vecuma grupā tika pie četriem zeltiem, no kuriem viens bija komandu sprintā ar diviem partneriem no Krievijas.

Kā atklāj LRF, šajās sacensībās Ķiksim bijusi Krievijas izlases forma. Federācija paudusi nosodījumu, ka šādā veidā sportists maldinājis līdzjutējus par valsti, ko pārstāv.

«Latvijas Riteņbraukšanas federācija uzskata, ka Ainārs Ķiksis ir rīkojies neētiski un nosoda sportista rīcību, piedaloties pasaules meistaru spēļu treka riteņbraukšanas komandu sprinta disciplīnas sacensībās Krievijas izlases formas tērpā,» pauž LRF.

Kopā pasaules senioru spēlēs piedalījušies vairāk nekā 100 sportisti no Latvijas dažādos sporta veidos. Publiski pieejama informācija, ka pie plašas medaļu ražas tika arī Latvijas airētāji, kuriem kopā bija 18 godalgas. Arī šeit citas medaļas tika izcīnītas komandā ar citu valstu atlētiem.

Ķiksis pārstāvēja Latviju 1992., 1996. un 2000.gada olimpiskajās spēlēs, bet pašlaik viņš ir Krievijas treka riteņbraukšanas izlases konsultants.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu