Skujiņš Kalifornijas tūres posmā smagā kritienā lauž atslēgas kaulu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latviešu riteņbraucējs Toms Skujiņš no «Cannondale-Drapac» komandas pirmdien piedzīvoja smagu kritienu UCI Pasaules tūrē iekļautā «Amgen» Kalifornijas velobrauciena otrajā posmā.

Latviešu riteņbraucējs Toms Skujiņš no «Cannondale-Drapac» komandas pirmdien piedzīvoja smagu kritienu UCI Pasaules tūrē iekļautā «Amgen» Kalifornijas velobrauciena otrajā posmā.

Kā vēsta komanda, latvietim ir smadzeņu satricinājums, lauzts kreisās puses atslēgas kauls un nobrāzumi.

Skujiņš kritienu piedzīvoja lielā ātrumā aptuveni 23 kilometrus pirms finiša, piedevām tajā brīdī riteņbraucēji bija sadalījušies vairākās grupiņās, tādējādi komandas personāls uzreiz nevarēja sniegt palīdzību latvietim. Skujiņš gan mēģināja turpināt braukt, taču ātri vien bija skaidrs, ka viņš sacensības nevarēs turpināt.

Skujiņš iesaistījās dienas atrāvienā un bija līderu vidū arī pēc tam, kad viņu panāca vairāki favorīti cīņā par kopvērtējuma uzvaru, taču kritiena dēļ latvietim nācās izstāties.

«Jūtos labi. Protams, ka esmu smagi apdauzījies, taču jūtos vesels. Man viss ir kārtībā. Ar komandas ārstiem novērtēsim manu stāvokli un lūkosim, ko darīt tālāk. Paldies par atbalstu no līdzjutējiem un draugiem,» komanda citē carnikavieti.

«Nekad neieteiktu mēģināt cīnīties ar asfaltu, jo to zaudēsi,» tviterī joko Skujiņš, kuram savainojums netraucē pasmaidīt.

Skujiņš šobrīd ir komandas savainoto riteņbraucēju sarakstā un sacensībās nevarēs piedalīties vismaz sešas dienas.

Otrajā posmā uzvarēja «Bora - Hansgrohe» poļu riteņbraucējs Rafals Majka, kurš finiša spurtā uzveica austrālieti Džordžu Benetu no «LottoNL-Jumbo» vienības.

Majka kļuvis par kopvērtējuma līderi, bet tuvākais sekotājs Benets viņam zaudē divas sekundes.

Pirmajā posmā Skujiņš ierindojās 90.vietā.

Šī ir pirmā reize Kalifornijas tūres vēsturē, kad šis velobrauciens iekļauts UCI Pasaules tūres kalendārā.

Kalifornijas tūre noslēgsies 20.maijā.

Tieši Kalifornijas velobrauciens bija vienas no sacensībām, kurās Skujiņš izpelnījās riteņbraukšanas sabiedrības uzmanību. Vēl 2015.gadā viņš pāris dienas bija kopvērtējuma līderis, tiekot arī pie uzvaras vienā no posmiem un noslēgumā kopvērtējumā ierindojoties 33.vietā. Savukārt pērn viņš izcīnīja uzvaru sacensību piektajā etapā un kopvērtējumā bija 43.pozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu