Flaksis pēdējā dienā izrauj triumfu «Tour de Beauce» velobrauciena kopvērtējumā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Andžs Flaksis/Facebook

Latvijas riteņbraucējs Andžs Flaksis no «Holowesko-Citadel» komandas svētdien pēc lieliska noslēdzošā etapa izrāva triumfu Kanādā notiekošā «Tour de Beauce» velobraucienā (UCI kat.2.2) kopvērtējumā.

Šīs sacensības Latvijas sportistiem jau vairākus gadus ir ļoti veiksmīgas, jo 2014.gadā tajās triumfēja Toms Skujiņš, kurš gadu vēlāk bija otrais, līderpozīciju atdodot vien noslēdzošajā etapā.

Šī gada sacensībās pēc pirmajiem četriem posmiem Flaksis kopvērtējumā bija astotais, divas minūtes un 13 sekundes zaudējot kanādietim Aleksandram Kovenam («Silber»). Savukārt 122 kilometrus garajā piektajā posmā solo uzvaru guva kanādietis Roberts Britons («Rally»), bet aiz viņa minūti un 57 sekundes vēlāk sekoja četru sportistu grupiņa, ceturto vietu izcīnot Flaksim.

Apkopojot noslēguma kopvērtējumu, kļuva skaidrs, ka Flaksis kļuvis par labāko, minūti un 20 sekundi apsteidzot francūzi Klemānu Ruso («St-Etienne p/b Probikeshop»).

Kāda kategorizētā velobrauciena kopvērtējumā pašlaik 26 gadus vecais latvietis uzvarējis pirmoreiz karjerā.

Flaksis ASV kontinentālo komandu pārstāv jau trešo sezonu. Pērn riteņbraucējs piedalījās arī pasaules čempionāta grupas braucienā, tomēr Kataras svelmē nesasniedza finišu, bet citās sacensībās viņš 2016.gadā uz goda pjedestāla kāpa trīs reizes.

Pirms trīs gadiem šajā velobraucienā uzvarēja Toms Skujiņš, kurš tad pārstāvēja to pašu komandu, ko tagad Flaksis, bet tās nosaukums bija «Hincapie Racing». Savukārt 2015.gadā Skujiņš palika otrais, kad viens no viņa palīgiem ASV komandā bija tieši Flaksis.

Nākamajā nedēļā 21.jūnijā ar individuālo braucienu sāksies Latvijas čempionāts šosejas riteņbraukšanā, pēc tam sadalot medaļas arī grupas braucienā. Pērn abās disciplīnās nepārspēts palika Gatis Smukulis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu