Alehandro Valverde nopietnu traumu dēļ šosezon varētu vairs nestartēt

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Spāņu riteņbraucējs Alehandro Valverde no «Movistar» komandas sestdien pirmajā daudzdienu velobrauciena «Tour de France» posmā piedzīvoja nopietnu kritienu, kā rezultātā šosezon viņš sacensībās varētu vairs nepiedalīties.

Sestdien ar 14 kilometrus garu individuālo posmu Vācijas pilsētā Diseldorfā tika atklāts «Tour de France» velobrauciens. Sacensību pirmais etaps izcēlās ar lietainiem laikapstākļiem un slidenu trasi.

Neveiksme šajā posmā piemeklēja 37 gadus veco Valverdi, kurš lielā ātrumā ietriecās barjerās, bet pēc tam sacīksti viņš nespēja turpināt. Pēc šī negadījuma spānis tika aizvests uz slimnīcu, kur viņam tika konstatēta kreisās kājas ceļgala bļodiņas un arī potītes lūzumi. Sportistam tika veikta operācija.

Pēcāk «Movistar» komanda paziņoja, ka Valverdem ne tikai būs jāizlaiž atlikušais «Tour de France» velobrauciens, bet uz jautājuma zīmes ir arī visa turpmākā sezona. Visticamāk, viņam tā jau ir beigusies.

Valverde līdz šim vēl ne reizi nav uzvarējis «Tour de France» velobrauciena kopvērtējumā, taču guvis četras uzvaras atsevišķos posmos. Pirms diviem gadiem spānis kopvērtējumā izcīnīja trešo vietu.

Valverde ir 2009.gada «Vuelta a Espana» čempions.

Sestdien «Tour de France» pirmajā posmā uzvarēja Lielbritānijas riteņbraucējs Geraints Tomass no «Sky» vienības.

Prestižās «Tour de France» sacīkstes notiek 104.reizi, bet šogad tās noslēgsies 23.jūlijā Parīzē. Iepriekšējās divās tūrēs triumfēja brits Kristofers Frūms, kurš ir trīskārtējs šo sacensību čempions, jo uzvarēja arī 2013.gadā.

Latvija šogad velobraucienā nav pārstāvēta.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu