Vācietis Kitels desmito reizi uzvar kādā no «Tour de France» posmiem

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Vācijas riteņbraucējs Marcels Kitels no «Quick-Step Floors» komandas svētdien uzvarēja prestižā daudzdienu velobrauciena «Tour de France» otrajā posmā, kopumā tiekot pie desmitā panākuma šīs tūres ietvaros.

Svētdien otrajā etapā «Tour de France» dalībniekiem bija jāveic 203,5 kilometrus gara distance, kurā Kitels uzvaru izcīnīja finiša sprintā. Posmu viņš noslēdza pēc četrām stundām, 37 minūtēm un sešām sekundēm.

Otrajā vietā svētdien ierindojās Arno Demarē no FDJ vienības, kamēr trešais bija cits vāciešu riteņbraucējs Andrē Greipels («Lotto Soudal»).

Izbīli tikmēr piedzīvoja pašreizējais «Tour de France» čempions Kristofers Frūms no Lielbritānijas («Sky»), kurš piedzīvoja kritienu 30 kilometrus pirms finiša, tomēr spēja turpināt braucienu un noslēdza to peletonā, tādējādi nezaudējot vērtīgas sekundes. Kopumā šajā negadījumā bija iesaistīti aptuveni 20 riteņbraucēji.

Lai spētu panākt peletonu, Frūmem bija jānomaina velosipēds. Noslēgumā brits tika klasificēts 37.vietā.

Kopvērtējuma līdera godu saglabājis pirmajā posmā uzvarējušais brits Geraints Tomass no «Sky» vienības. Viņš par piecām sekundēm apsteidz šveicieti Štefanu Kingu no BMC, kamēr trešais ir Kitels, atpalikdams sešas sekundes.

Sestdien pirmajā posmā, kur sportisti lietainos apstākļos veica individuālo braucienu, smagu kritienu piedzīvoja viens no favorītiem, spānis Alehandro Valverde, kuram pēcāk tika konstatēti ceļgala bļodiņas un potītes lūzums. Sagaidāms, ka šogad viņš vairs startēt nevarēs.

Prestižās «Tour de France» sacīkstes notiek 104.reizi, bet šogad tās noslēgsies 23.jūlijā Parīzē. Iepriekšējās divās tūrēs triumfēja Frūms, kurš ir trīskārtējs šo sacensību čempions, jo uzvarēja arī 2013.gadā.

Latvija šogad šajā velobraucienā nav pārstāvēta.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu