Frūms pārņem vadību «Tour de France» kopvērtējumā

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Trīs reizes par šo sacensību uzvarētāju kļuvušais britu riteņbraucējs Kristofers Frūms no «Sky» komandas trešdien pārņēma kopvērtējuma līdera godu prestižajā daudzdienu velobraucienā «Tour de France».

Trešdien sacensību ietvaros sportistiem bija jāveic 160,5 kilometrus gara distance, kurā par uzvarētāju kļuva itāļu riteņbraucējs Fabio Aru no «Astana» komandas, finišu sasniegdams pēc trim stundām, 44 minūtēm un sešām sekundēm.

Izšķirošo izrāvienu Aru veica 2,4 kilometrus pirms finiša, kas viņam noslēgumā ļāva iegūt vairāk nekā desmit sekunžu pārsvaru pār konkurentiem.

Zīmīgi, ka pirms trim gadiem šajā pašā posmā uzvarēja cits itālis Vinčenco Nibali, pēcāk kļūstot par «Tour de France» čempionu.

Finišā Aru par 16 sekundēm apsteidza Īrijas sportistu Danielu Martinu («Quick-Step Floors»), kamēr trešais bija Frūms, atpalikdams 20 sekundes.

Šāds rezultāts ļāvis Frūmam pārņemt vadību kopvērtējumā, kamēr iepriekšējais līderis Geraints Tomass no Lielbritānijas («Sky») šoreiz bija desmitais, uzvarētājam zaudējot 40 sekundes.

Kopvērtējumā Frūms tuvāko sekotāju Tomasu apsteidz par 12 sekundēm, kamēr trešais ir Aru, kurš atpaliek vēl divas sekundes.

Otrdien sacensību ceturtajā etapā bija vairāki kritieni. Nepatīkamākajā no tiem aptuveni simtus metrus pirms finiša «BORA-hansgrohe» komandu pārstāvošais slovāks Peters Sagans, kurš ir iepriekšējo divu gadu pasaules čempions grupas braucienā, ar elkoni pagrūda britu Marku Kavendišu no «Dimension Data» vienības, kurš ietriecās metāla barjerās, turklāt pēc tam britam vairāki konkurenti uzbrauca virsū.

Pēcāk Sagans no sacensībām tika diskvalificēts, bet Kavendišs kritienā lauza plecu un sacensības turpināt vairs nevar.

Prestižās «Tour de France» sacīkstes notiek 104.reizi un turpināsies līdz 23.jūlijam, kad noslēgsies Parīzē. Iepriekšējās divās tūrēs triumfēja Frūms, kurš ir trīskārtējs šo sacensību čempions, jo uzvarēja arī 2013.gadā.

Latvija šogad šajā velobraucienā nav pārstāvēta.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu