Bargijs izcīna uzvaru «Tour de France» pēdējā kalnainajā posmā

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

«Sunweb» komandas franču riteņbraucējs Varēns Bargijs ceturtdien triumfēja prestižā daudzdienu velobrauciena «Tour de France» 18.posmā, kas bija pēdējais kalnainais etaps šī gada tūrē.

Tikmēr kopvērtējuma līderis, «Sky» britu riteņbraucējs Kristofers Frūms zaudēja četras sekundes no sava pārsvara, taču tuvāko sekotāju Romēnu Bardē no Francijas («AG2R La Mondiale») trīs posmus pirms sacensību finiša apsteidz par 23 sekundēm.

Bargijs kilometru pirms finiša atrāvās no līderu grupiņas un 179,5 kilometrus garās distances finišu šķērsoja pēc trasē pavadītām četrām stundām 40 minūtēm un 23 sekundēm.

Tikmēr 20 sekundes vēlāk finišēja «UAE Team Emirates» kolumbiešu riteņbraucējs Džons Darvins Atapuma, Bardē un Frūms.

Sacensību gaitā atrāvienā aizgāja 54 riteņbraucēji, taču peletons divos lielajos kāpumos tika sašķelts. Pusotru kilometru pirms finiša līderis bija «Cannondale-Drapac» kolumbiešu riteņbraucējs Rigoverto Urans, taču viņš tika noķerts, bet līderpozīcijā izvirzījās Bargijs, kurš solo finišā izcīnīja uzvaru.

Bargijs izcīnīja otro uzvaru «Tour de France» posmos, jo viņš triumfēja arī 13.etapā.

Tāpat viņš ceturtdien nodrošināja sev velobrauciena Kalnu karaļa titulu, šajā vērtējumā tiekot pie 169 punktiem, kamēr tuvākajam sekotājam slovēnim Primožam Rogličam bija 80 punkti.

Tikmēr Bardē par izcīnīto trešo vietu ieguva bonusa sekundes, samazinot kopvērtējuma līdera Frūma pārsvaru par četrām sekundēm.

Velobrauciena kopvērtējumā pēc 18 posmiem Frūms par 23 sekundēm apsteidz Bardē, kamēr trešajā vietā ir Urans, kurš zaudē vēl sešas sekundes.

Prestižās «Tour de France» sacīkstes notiek 104.reizi un turpināsies līdz svētdienai, kad tās noslēgsies Parīzē. Iepriekšējās divās tūrēs triumfēja Frūms, kurš ir trīskārtējs šo sacensību čempions, jo uzvarēja arī 2013.gadā.

Latvija šogad šajā velobraucienā nav pārstāvēta.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu