BMX riteņbraucēja Pētersone PČ bronzu izcīnījusi ar aizlienētu velosipēdu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: UCI BMX Supercross

Latvijas jaunā BMX riteņbraucēja Vineta Pētersone pasaules čempionāta junioriem bronzas medaļu izcīnījusi ar aizlienētu velosipēdu, atklāj sportiste.

Latvijas jaunie BMX braucēji Pētersone un Mikus Strazdiņš sestdien Rokhilas trasē, ASV, izcīnīja pasaules čempionāta bronzas medaļas junioru konkurencē.

«Nekad nebiju domājusi, ka tikšu tik tālu. Viss sacensībām nepieciešamais bija pazudis pārlidojumu laikā. Ierodoties ASV, tikpat kā nebija ideju, ko iesākt. Paldies Dzianlukam Polleflītam [beļģu BMX riteņbraucējam] par velosipēdu. Pirmais treniņš bija smags, bija grūtības uzbraukt astoņu metru augstā kalnā. Paldies visiem par atbalstu un palīdzību. Uzlabojām velosipēdu un soli pa solim gājām uz goda pjedestālu,» sociālajā vietnē «Facebook» raksta Pētersone.

Pētersone finālā palika aiz Betānijas Šrīveres no Lielbritānijas un austrālietes Sajas Sakakibaras, bet sīvā cīņā tika pārspēta mājiniece Sofija Foresta. Trases pirmajā daļā latviete atradās ceturtajā vietā, tomēr drīz vien viņai izdevās apsteigt Forestu, spraigā cīņā pozīciju nosargājot. Pētersones bronzas medaļa ir visu laiku lielākais Latvijas junioru meiteņu sasniegums BMX riteņbraukšanā.

Priekšbraucienos Pētersone divas reizes uzvarēja, bet vēl vienā savas grupas braucienā bija piektā, ceturtdaļfinālā viņa ieņēma otro vietu braucienā, bet pusfinālā savā startā bija ceturtā, kā pēdējā no tā sasniedzot finālu. Šajā braucienā startēja vēl viena Latvijas BMX juniore Vanesa Buldinska, kura palika septītā un finālā netika.

Savukārt Latvijas elites grupas vīri, tostarp divkārtējais olimpiskais čempions Māris Štrombergs, kurš Rokhilas trasē uzvarēja 2015.gada Pasaules kausa izcīņas pēdējā posmā, sacensības sāka daudzsološi, bet izslēgšanas cīņās tālāk par ceturtdaļfinālu neviens no četriem latviešiem netika.

Ceturtdaļfinālā izstājās Edžus Treimanis, kamēr Štrombergam, Kristenam Krīgenam un Rihardam Veidem sacensības beidzās jau pēc astotdaļfināla kārtas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu