Lakučs: Eiropas BMX čempionāts Valmierā ir liels sasniegums

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Iespēja 2019.gadā Valmierā rīkot Eiropas čempionātu BMX riteņbraukšanā ir liels sasniegums, uzskata Latvijas BMX izlases treneris Ivo Lakučs.

Kā piektdien pavēstīja Eiropas Riteņbraukšanas savienība (UEC), Latvija ieguvusi tiesības pēc diviem gadiem rīkot kontinenta meistarsacīktes. Tiesa, Latvijas Riteņbraukšanas federācija (LRF) uzsver, ka pagaidām līgums vēl nav noslēgts, jo oficiāli nav saņemts apstiprinājums no valsts par finansējuma piešķiršanu.

Lakučs savā ierakstā sociālajā tīklā «Facebook» aicinājis viņu pamodināt. «Tā ir nereāla uzticēšanās un neticams sasniegums,» uzsver treneris, izsakot pateicību LRF, Valmieras pilsētai, sportistiem un vecākiem.

«Tas ir mūsu kopīgs sasniegums, jo entuziasms, profesionalitāte, ģimeniskums, patriotisms, mežonīgais līdzekļu ieguldījums, rūpes, emocijas 30 gadu garumā mums atnesuši atzinību. Beidzot, jūsu bērni varēs sacensties savās mājās un parādīt, kas mūsu jaunai paaudzei ir sirdī, galvā un spēkā,» pauž Lakučs. «Turklāt, jūsu draugi, kaimiņi, radinieki varēs redzēt to, kas ir jūs un jūsu bērnus «sasējis«.»

«Čempionāts notiks Valmieras pilsētā, MŠA/»Valmiera» kluba puikas jaunajā BMX sporta centrā,» Lakučs saka, ka trase atradīsies pie Vidzemes Olimpiskā centra. «Darbs jau ir iesākts, atbildība liela un visi kopā mēs to paveiksim un mums būs lieli svētki.»

Kā atklāj Lakučs, viens no Latvijas labākajiem BMX riteņbraucējiem Edžus Treimanis jau apstiprinājis, ka Eiropas čempionāts dzimtajā pilsētā būs viņa kalendārā pirms 2020.gada Tokijas olimpiskajām spēlēm.

Valmieru droši var uzskatīt par Latvijas BMX riteņbraukšanas centru, kurā uzauguši vairāki augstākās klases braucēji, tostarp divkārtējais olimpiskais čempions Māris Štrombergs.

Šogad Eiropas čempionāts jūlija vidū notika Francijas pilsētā Bordo, kur Treimanis elites grupā vīriem palika piektais, bet Štrombergs, kurš arī nāk tieši no Valmieras, nepārvarēja ceturtdaļfinālu. Tikmēr vairākas medaļas tika izcīnītas junioru un jauniešu grupās.

Kā vēstīts, Štrombergs pēc neveiksmes piedzīvošanas arī nesenajā pasaules čempionātā pauda, ka «šobrīd ir laiks golfam, basketbolam un viskijam», atzīstot, ka par savu nākotni sportā vēl nav ticis skaidrībā.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu