Skujiņš izcīna augsto 31.vietu prestižā «Vuelta a Espana» otrajā posmā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas šosejas riteņbraucējs Toms Skujiņš no «Cannondale-Drapac» vienības svētdien izcīnīja augsto 31.vietu prestižā daudzdienu velobrauciena «Vuelta a Espana» otrajā posmā.

Sacensību otrajā posmā sportistiem bija jāveic salīdzinoši vienkāršs 203 kilometrus garš etaps, kur teju visu distanci peletons turējās kopā, tam sadaloties vien noslēdzošajos kilometros.

Noslēgumā par šī posma uzvarētāju tika kronēts beļģis Īvs Lampērs no «Quick-Step Floors» komandas, kurš sprinta finišā līniju šķērsoja pēc četrām stundām, 36 minūtēm un 13 sekundēm. Otrajā vietā tikmēr ierindojās vēl viens šīs vienības braucējs Mateo Trentins no Itālijas, bet uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās brits Edams Blaits («Aqua Blue Sport»).

Tikmēr Skujiņš finišēja grupā, kas uzvarētājam piekāpās par astoņām sekundēm, ierindodamies 31.pozīcijā.

Kopvērtējumā par līderi kļuvis Lampērs, kurš par vienu sekundi apsteidz Trentinu, bet trešais, zaudēdams trīs sekundes, ir cits itālis Daniels Oss (BMC).

Savukārt Skujiņš ir 58.vietā, līderim zaudējot 58 sekundes.

Šī gada «Vuelta a Espana» velobrauciens noslēgsies 10.septembrī Madridē.

Skujiņam šī ir debija kādā no lielajām tūrēm. Vēl jūnijā 26 gadus vecais latviešu riteņbraucējs nenoliedza, ka viņam ir labas iespējas piedalīties prestižajā «Vuelta a Espana» velobraucienā, ja izdosies atgūt labu sportisko formu pēc maija vidū piedzīvotā smagā kritiena.

Šosezon Skujiņš līdz šim guvis vienu uzvaru, martā triumfējot Itālijā notikušā velobrauciena «Settimana Internazionele di Coppi e Bartali» etapā.

Maijā sacensībās Ziemeļamerikā Skujiņš piedzīvoja smagu kritienu un trasē atgriezās pēc mēneša, jūnijā izcīnot otro vietu Latvijas čempionātā individuālajā braucienā.

Savukārt augusta pirmajā pusē viņš piedalījās UCI Pasaules tūres kalendārā iekļautajā Polijas daudzdienu velobraucienā, kur parādīja labu sniegumu, vienā no posmiem piedaloties ilgstošā atrāvienā, bet kopvērtējumā ieņemot 75.vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu