Skujiņš ārpus pirmā simta «Vuleta a Espana» trešajā posmā

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Latvijas šosejas riteņbraucējs Toms Skujiņš no «Cannondale-Drapac» vienības pirmdien finišēja 134.vietā prestižā daudzdienu velobrauciena «Vuelta a Espana» trešajā posmā, kurā uzvarēja Vinčenco Nibali no «Bahrain Merida» komandas.

Posmā, kas bija pirmais kalnainais etaps šī gada Spānijas tūrē, riteņbraucējiem bija jāpieveic divi pirmās un viens otrās kategorijas kāpums.

Finiša spurtā uzvaru izcīnīja Nibali, kurš pārspēja «Quick-Step Floors» spāņu riteņbraucēju Davidu de la Krusu un velobrauciena favorītu britu Kristoferu Frūmu no «Sky» vienības.

Pirmie deviņi sportisti 158,5 kilometrus garo distanci veica četrās stundās vienā minūtē un 22 sekundēs, bet Skujiņš finišēja 16 minūtes un 51 sekundi vēlāk, kas latvietim deva 134.pozīciju.

Kopvērtējumā par līderi kļuvis Frūms, kurš par divām sekundēm apsteidz tuvākos sekotājus. Tikmēr Skujiņš britam zaudē 17 minūtes un 34 sekundes, kas carnikavietim dod 108.pozīciju.

Svētdien otrajā posmā Skujiņš izcīnīja augsto 31.vietu.

Šī gada «Vuelta a Espana» velobrauciens noslēgsies 10.septembrī Madridē.

Skujiņam šī ir debija kādā no lielajām tūrēm. Vēl jūnijā 26 gadus vecais latviešu riteņbraucējs nenoliedza, ka viņam ir labas iespējas piedalīties prestižajā «Vuelta a Espana» velobraucienā, ja izdosies atgūt labu sportisko formu pēc maija vidū piedzīvotā smagā kritiena.

Šosezon Skujiņš līdz šim guvis vienu uzvaru, martā triumfējot Itālijā notikušā velobrauciena «Settimana Internazionele di Coppi e Bartali» etapā.

Maijā sacensībās Ziemeļamerikā Skujiņš piedzīvoja smagu kritienu un trasē atgriezās pēc mēneša, jūnijā izcīnot otro vietu Latvijas čempionātā individuālajā braucienā.

Savukārt augusta pirmajā pusē viņš piedalījās UCI Pasaules tūres kalendārā iekļautajā Polijas daudzdienu velobraucienā, kur parādīja labu sniegumu, vienā no posmiem piedaloties ilgstošā atrāvienā, bet kopvērtējumā ieņemot 75.vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu