«Vuelta Espana» ceturtajā etapā Skujiņš finišē lielajā grupā

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Itāļu sprinteris Mateo Trentins otrdien uzvarēja prestižā daudzdienu velobrauciena «Vuelta Espana» ceturtajā etapā, latvietim Tomam Skujiņam finišējot lielajā grupā, kamēr līderpozīciju kopvērtējumā saglabāja titulētais brits Kristofers Frūms.

Otrdien sportisti aizvadīja 198,2 kilometrus garu distanci no Eskaldesas līdz Taragonai, sportistiem pirmoreiz sasniedzot Spāniju, jo pirmie posmi risinājās Francijā un Andorā. Šoreiz uzvarētājs izšķīrās finiša spurtā, kurā «Quick-Step Floors» komandu pārstāvošais Trentins apsteidza spāni Huanu Hosē Lovato («LottoNL-Jumbo») un Skujiņa komandas biedru «Cannondale-Drapac» rindās Tomu van Asbruku.

Trentins kļuvis par simto sportistu vēsturē, kurš vismaz vienu etapu uzvarējis katrā no trim lielākajiem velobraucieniem.

«Par to domāšu vēlāk,» teica Trentins, kurš no nākamās sezonas pārstāvēs «Orica-Scott» komandas rindas. «Esmu tiešām lepns šo paveikt ar «Quick-Step«. Es uzvarēju «Tour de France» ar viņiem un arī «Giro d'Italia» ar viņiem. Esmu tiešām lepns sasniegt šos rezultātus.»

Šis bija viens no nedaudzajiem posmiem, kas šī gada sacensībās pielāgots sprinteriem, bet «Sky» komandu pārstāvošais Frūms aizvadīja mierīgu etapu, distanci noslēdzot 17.pozīcijā.

Arī Skujiņš neatpalika no lielās grupas un finišu sasniedza 59.pozīcijā.

Frūms par sacensību līderi kļuva pēc Andoras kalnos aizvadītā iepriekšējā posma, kopvērtējumā par divām sekundēm esot priekšā spānim Davidam de la Krusam no «Quick-Step Floors» komandas, kā arī BMC pārstāvjiem īram Nikolasam Ročam un amerikānim Tīdžejam van Garderenam.

Frūms nākamajās nedēļās centīsies kļūt vien par trešo riteņbraucēju vēsturē, kurš vienā gadā uzvarējis gan «Tour de France», gan «Vuelta Espana» sacensībās.

Tikmēr Skujiņš, debitējot kādā no grandtūrēm, patlaban britam kopvērtējumā zaudē 17 minūtes un 34 sekundes, kas dod 88.pozīciju.

Trešdien piektajā etapā, kas būs 175,7 kilometrus garš, riteņbraucējus sagaidīs pieci kategorizētie kalnu kāpumi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu