Frūms uzvar un nostiprinās vadībā «Vuelta a Espana»; Skujiņš paliek pēdējais 9. posmā

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Britu riteņbraukšanas zvaigzne Kristofers Frūms svētdien uzvarēja prestižā daudzdienu velobrauciena «Vuelta a Espana» devītajā posmā un nostiprinājās kopvērtējuma vadībā, kamēr latvietis Toms Skujiņš etapu pabeidza kā pēdējais.

174 kilometrus garais posms svētdien noslēdzās ar pirmās kategorijas kalnu kāpumu, «Sky» vienības pārstāvim Frūmam konkurentiem uzbrūkot 500 metrus pirms finiša un noslēgumā par četrām sekundēm apsteidzot kolumbieti Estevanu Čavesu («ORICA-Scott»).

Tikmēr trešo vietu guva Skujiņa komandas biedrs «Cannondale-Drapac» komandas rindās Maikls Vudss no Kanādas.

Pats Skujiņš finišēja vienlaikus ar savu austrāliešu komandas biedru Viljamu Klārku, paliekot pēdējā, 179.pozīcijā. Viņi Frūmam piekāpās par 24 minūtēm un četrām sekundēm.

Velobrauciena kopvērtējumā Frūms tagad jau par 36 sekundēm apsteidz Čavesu, kamēr trešais, atpalikdams minūti un piecas sekundes, ir Nikolass Ročs no Īrijas (BMC).

Savukārt Skujiņš kopvērtējumā, debitējot šāda līmeņa sacensībās, no 93.vietas noslīdējis uz 125.pozīciju, no līdera atpaliekot par stundu, 14 minūtēm un 54 sekundēm.

Frūms nākamajās divās nedēļās centīsies kļūt vien par trešo riteņbraucēju vēsturē, kurš vienā gadā uzvarējis gan «Tour de France», gan «Vuelta Espana» sacensībās.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu