Skujiņš pievienojas «Trek-Segafredo» komandai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš pievienojies ASV bāzētajai Pasaules tūres vienībai «Trek-Segafredo», piektdien paziņoja komanda.

Vienošanās ar 26 gadus veco Skujiņu panākta uz nākamajām divām sezonām.

«Esmu neizsakāmi priecīgs pievienoties «Trek-Segafredo», tāpēc ka tā ir lieliska komanda. Pēc sarunas ar ģenerālmenedžeri un komandas direktoru uzreiz sapratu, ka tā būs īstā vieta. Darīšu visu, lai palīdzētu sasniegt komandai tās mērķus. Tāpat kā iepriekšējos gados centīšos padarīt sacensības aizraujošas un mēģināšu sarūpēt pārsteigumus,» komanda citē Skujiņa teikto.

«Jau kādu laiku sekojām līdzi Skujiņa gaitām, jo mums patīk, kā viņš sacenšas - nebaidās no smaga darba. Toms ir ļoti ambiciozs puisis. Esmu pārliecināts, ka ar tādu attieksmi viņš var daudz sasniegt. Skujiņam ir plašs arsenāls, un viņš var palīdzēt komandai dažādos veidos. Toms būs nozīmīga vērtība mūsu komandā,» atzīmē komandas ģenerālmenedžeris Luka Guerčilena.

«Trek-Segafredo» dibināta 2011.gadā, un iepriekšējā sezonā to pārstāvēja tādi zināmi riteņbraucēji kā nupat karjeru beigušais spānis Alverto Kontadors, vācietis Jons Degenkolbs un nīderlandietis Bauke Molema.

Iepriekšējās divas sezonas Skujiņš pārstāvēja citu ASV bāzēto Pasaules tūres vienību «Cannondale - Drapac».

Šosezon viņš guva vienu uzvaru, martā triumfējot Itālijā notikušā velobrauciena «Settimana Internazionele di Coppi e Bartali» etapā. Maijā sacensībās Ziemeļamerikā Skujiņš piedzīvoja smagu kritienu un trasē pilnvērtīgi atgriezās vien pēc diviem mēnešiem, pa vidu gan izcīnot otro vietu Latvijas čempionātā individuālajā braucienā.

Skujiņš šovasar, savās debijas sacensībās lielajās tūrēs, prestižo daudzdienu velobraucienu «Vuelta a Espana» noslēdza kopvērtējuma 123.pozīcijā. Savu labāko rezultātu latvietis sasniedza 18.posmā, kurā piedalījās atrāvienā un izcīnīja 17.vietu.

Tiesa, maijā gūtā lūzuma seku dēļ viņš nevarēja pārstāvēt Latviju pasaules čempionātā riteņbraukšanā un lika punktu šai sezonai.

Pirms pievienošanās «Cannondale - Drapac» komandai carnikavietis divas sezonas pārstāvēja ASV kontinentālo vienību «Hincapie», izceļoties ar daudziem ļoti augstiem rezultātiem, bet pirms tam pārstāvēja komandas arī Francijā un Latvijā.

Skujiņš pērn pārstāvēja Latviju Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, izcīnīdams 59. vietu grupas braucienā.

Skujiņš 2013., 2014. un 2016. gadā tika atzīts par gada labāko riteņbraucēju Latvijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu