Treka riteņbraucējs Ķiksis uzstāda jaunu pasaules meistaru rekordu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Tomas Gaubys / publicitātes foto

Latvijas labākais treka riteņbraucējs Ainārs Ķiksis pasaules meistaru (senioru) čempionātā uzstādījis jaunu pasaules meistaru rekordu 500 metru braucienā no vietas. Latvijas sportists, uzvarot visos braucienos, sekmīgi kvalificējās arī sprinta pusfinālam V45 - 49 grupā, portālu TVNET informēja Latvijas Riteņbraukšanas federācijas (LRF) preses sekretārs Toms Markss.

ASV pilsētā Losandželosā turpinās pasaules meistaru čempionāts treka riteņbraukšanā, kurā kā vienīgais Latvijas pārstāvis startē Ķiksis. Savā pirmajā startā, kas notika otrdien, mūsu sportists palika nepārspēts 750 metru braucienā uz laika.

Naktī uz piektdienu Ķiksis aizvadīja vairākus nozīmīgus startus. Sākumā viņš startēja V45 – 49 grupas sprinta sacensību kvalifikācijas braucienā. 200 metrus gaitā Ainārs veica pēc 10,663 sekundēm, kas 29 sportistu konkurencē deva pirmo pozīciju un nomināli vieglāko pretinieku astotdaļfinālā. Tajā mūsu sportista pretinieks bija mājinieks Kirks Edvards. Abu duelī pie panākuma tika latvietis.

Ceturtdaļfinālā Ķiksim pretim stājās austrālietis Gevins Vaits. Šeit uzvarētājs tika noteikts līdz divām uzvarām. Kā vienā, tā arī otrā braucienā uzvaru guva tieši Ķiksis, sekmīgi kvalificējoties pusfināla sacensībām, kas notiks naktī uz sestdienu pēc Latvijas laika.

Dienas noslēgumā Ainārs Ķiksis pieteica jaunu pasaules meistaru rekordu 500 metru braucienā no vietas. Mēģinājums labot rekordu izdevās sekmīgs. «Evelo team» pārstāvis uzrādīja laiku 33.008 sekundes. Tādējādi Ķiksis tika jau pie sava kārtējā pasaules meistaru rekorda.

Jāatzīmē, ka šis pasaules čempionāts izceļas ar jaunu dalībnieku rekordskaitu. Dažādās meistaru un senioru grupās startē kopumā 600 dalībnieki.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu