Treka riteņbraucējs Ķiksis izcīna zeltu arī PČ veterāniem sprintā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Tomas Gaubys / publicitātes foto

Latvijas treka riteņbraukšanas meistars Ainārs Ķiksis piektdien Losandželosā izcīnīja zelta medaļu pasaules čempionāta (PČ) veterāniem sprinta sacensībās.

Pirms tam Ķiksis, startējot vecuma grupā no 45 līdz 49 gadiem, bez liekām problēmām bija sasniedzis sprinta disciplīnas pusfinālu. Piektdien ar šo kārtu sākās cīņas par medaļām.

Vispirms pusfinālā Ķiksis abos braucienos uzvarēja austrālieti Maiklu Smitu, pārliecinoši sasniedzot finālu. Tajā Latvijas pārstāvis pieveica citu Austrālijas sportistu Danielu Rikardu. Arī finālā uzvarētājs tika noteikts līdz kāda atlēta divām uzvarām, Ķiksim diezgan pārliecinoši triumfējot jau pirmajos divos braucienos.

Līdz ar to Ķiksis šajās meistarsacīkstēs izcīnīja savu otro zeltu, jo pirms tam šonedēļ viņš bija labākais individuālajā braucienā 750 metru distancē. Tāpat viņš šo sacensību ietvaros laboja arī pasaules meistaru absolūto rekordu 500 metros no vietas.

Sestdien Ķiksim gaidāms starts komandu sacensībās, kur dalībnieki varēs veidot starptautiskas komandas.

Ķiksis šajās sacensībās ir vienīgais Latvijas pārstāvis.

Šis pasaules čempionāts veterāniem izceļas ar jaunu dalībnieku rekordskaitu. Dažādās meistaru un senioru grupās startē kopumā 600 riteņbraucēji.

Ķiksis pārstāvēja Latviju 1992., 1996. un 2000.gada olimpiskajās spēlēs, bet pašlaik viņš ir Krievijas treka riteņbraukšanas izlases konsultants.

Pavasarī Ķiksis pasaules veterānu spēlēs komandu sacensībās startēja Krievijas izlases formas tērpā, par ko sportists saņēma nosodījumu no Latvijas Riteņbraukšanas federācijas.

Pērn Ķiksis, startējot 40-44 gadu vecuma grupā, arī izcīnīja zeltu 750 metru individuālajā braucienā, kā arī sprintā. Tāpat viņš divus zeltus izcīnīja arī 2013.gadā, bet 2014.gadā guva vienu spožākā kaluma godalgu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu