Liepiņš pēc veiksmīgas sezonas pievienojas spēcīgai Lielbritānijas riteņbraukšanas komandai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: lrf.lv

Lielisku sezonu aizvadījušas Latvijas šosejas izlases riteņbraucējs Emīls Liepiņš noslēdzis līgumu ar vienu no vadošajām Starptautiskās Riteņbraukšanas federācijas (UCI) profesionālā kontinentālā līmeņa komandām «One Pro» no Lielbritānijas, vēsta vienība.

Liepiņš ir viens no pieciem «One Pro» komandas jaunpienācējiem, komandas vadītājam Metam Vilsonam paužot gandarījumu par nākamās sezonas sastāvu.

«Sastāvs ir mazāks nekā iepriekšējos gados, taču tas ļaus vairāk uzmanību veltīt katram braucējam, palīdzot viņiem attīstīties un parādīt visu potenciālu. Komandas sastāvs ir sabalansēts, jo tajā ir talantīgi sprinteri un sportisti, kuru velobraucienos var cīnīties par uzvaru kopvērtējumā,» norādījis Vilsons.

«Varu būt ļoti priecīgs par iespēju pievienoties tik labai organizācijai, kāda ir «One Pro» komanda. Man ir liels gandarījums, ka komanda piedāvās labu kalendāru, kurā iekļautas augsta mēroga sacensības. Vienas no nozīmīgākajām sacensībām nākamajā gadā būs Anglijas un Jorkšīras tūres. Ja šajā gadā man izdevās izcīnīt 13 UCI kategorijas goda pjedestālus, tad nākamajā gadā mērķis ir šo skaitu pārvērst uzvarās. Vēlos teikt lielu paldies savām iepriekšējām komandām. Īpaši gribu izcelt «Rietumu banka - Rīga» vienību, kur esmu startējis visilgāk. Mēs bijām lieliska ģimene - gan braucēji, gan apkalpe. Gribu teikt lielu paldies visiem komandas biedriem, bez kuru atbalsta man nebūtu bijis iespējams aizvadīt tik sekmīgu sezonu,» Latvijas Riteņbraukšanas federācija (LRF) citē Liepiņa teikto.

«One Pro» komanda šosezon UCI komandu rangā ieņēma 57.vietu, taču pērn bija 35.vietā.

Nākamā gada sezonā «One Pro» vienības sastāvā iekļauti desmit velosportisti. Bez Liepiņa sastāvā būs arī pieci britu sportisti, kā arī pa diviem poļu un jaunzēlandiešu riteņbraucējiem. Komandas sastāvā ir arī Lielbritānijas U-23 vecuma grupas vicečempions individuālajā braucienā Toms Beilis un Polijas U-23 čempions grupas braucienā Simons Trakzs. Pērn komanda sacensībās startēja ar profesionālās kontinentālās komandas licencei, to cerot atjaunot 2018.gadā.

Šo sezonu Liepiņš sāka «Rietumu Banka-Rīga» komandā, bet no augusta karjeru kā stažieris turpināja «Delko Marseille Provence KTM» rindās, kuru pārstāv arī Gatis Smukulis, bet vienības sporta direktors ir bijušais Latvijas profesionālais riteņbraucējs Arvis Piziks, kamēr mehāniķis - Kristaps Osis.

Liepiņš šogad uz goda pjedestāla UCI kategorijas sacensībās kāpa 11 reizes un vēl divas reizes tika daudzdienu velobraucienu kopvērtējumu trijniekā.

Jau vēstīts, ka pēc ģenerālsponsora zaudēšanas nākamajā sezonā «Rietumu Banka - Rīga» vienībai vairs nebūs UCI kontinentālās komandas statuss.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu