Grabuste labo 7 gadus vecu Latvijas rekordu, uzvarot U-23 EČ (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Latvijas daudzcīņniece Aiga Grabuste svētdien triumfēja Eiropas U-23 čempionāta vieglatlētikā septiņcīņas sacensībās, labojot septiņus gadus vecu Līgas Kļaviņas Latvijas rekordu.

Grabuste jau pēc pirmajām sešām disciplīnām bija ieguvusi pārliecinošu vadību, ko neatdeva 800 metru skrējienā. Pēdējā distancē latviete finišēja pēc divām minūtēm un 17,74 sekundēm.

Septiņu disciplīnu summā Grabuste sasniedza 6396 punktus, par vairāk nekā 100 punktiem labojot Latvijas rekordu, kas kopš 2001.gada piederēja Līgai Kļaviņai un bija 6279 punkti. Zīmīgi, ka arī šis rekords tika sasniegts Eiropas U-23 čempionā.

Kopvērtējumā Grabuste otrās vietas īpašnieci Olgu Kurbanu no Krievijas apsteidza par 191 punktu.

Jau ziņots, ka pirmās četras disciplīnas septiņcīņas sacensībās sievietēm tika aizvadītas sestdien. Pirmajā disciplīnā - 100 metru barjerskrējienā - Grabuste finišēja pēc 13,66 sekundēm, kas bija viņas šīs sezonas labākais rezultāts. Starp visām dalībniecēm tas bija otrais ātrākais rezultāts, kas Grabustei garantēja 1027 punktus.

Dienas otrajā disciplīnā - augstlēkšanā - Grabuste uzrādīja rezultātu 1,77 metri, atkārtojot savu personisko rekordu. Augstlēkšanas kopvērtējumā Latvijas sportiste ieņēma sesto vietu un saņēma 941 punktu.

Trešajā disciplīnā - lodes grūšanā - latviete sasniedza savu personisko rekordu - 14,56 metri, kas disciplīnas kopvērtējumā viņai deva pirmo vietu un 831 punktu, savukārt sestdienas pēdējo disciplīnu - 200 metru skrējienu - Grabuste spēja veikt 24,73 sekundēs, kas bija viņas labākais rezultāts šajā sezonā, tomēr abu skrējienu summā Latvijas sportiste ierindojās ceturtajā vietā un nopelnīja 912 punktus, kopvērtējumā noslīdot uz otro pozīciju.

Svētdienu Latvijas sportiste sāka ar trešo vietu tāllēkšanā, lecot 6,62 metrus tālu un atgūstot līderpozīciju kopvērtējumā. Savukārt šķēpmešanas sektorā Grabuste savā trešajā mēģinājumā uzrādīja rezultātu 46,11 metri, sasniedzot jaunu personisko rekordu un nostiprinot līderpozīciju.

Šī Latvijai bija trešā godalga šajā Eiropas čempionātā. Jau ziņots, ka piektdien Jānis Leitis triumfēja tāllēkšanas sacensībās, bet svētdien Madara Palameika bija labākā šķēpmešanas sacensībās.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu