Igaunis Kanters - pasaules čempions diska mešanā (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFI

Igaunijas diska metējs Gerds Kanters otrdien kļuva par pasaules čempionu vieglatlētikā, bet slavenais lietuvietis un viens no galvenajiem favorītiem Virgīlijs Alekna ieņēma tikai ceturto vietu.

Kanters labāko rezultātu sasniedza trešajā mēģinājumā, kad viņa mestais disks aizlidoja 68,94 metru tālumā.

Otro vietu negaidīti ieguva vācietis Roberts Hartings, kurš priekšpēdējā mēģinājumā sasniedza rezultātu 66,68 metri. 26 centimetrus no sudraba godalgas šķīra Nīderlandes diska metēju Rutgeru Smitu, kuram tika bronza.

Savukārt divkārtējais pasaules un divkārtējais olimpiskais čempions Alekna šoreiz nespēja izcīnīt godalgu. Labākajā mēģinājumā viņa rezultāts bija 65,24 metri, kas Aleknam deva ceturto vietu.

Alekna līdz ar to pēdējo divu gadu laikā pirmo reizi neuzvarēja sacensībās. Kopš 2005.gada augusta lietuviešu diska metējs bija uzvarējis 37 sacensībās pēc kārtas.

Vēl viens igauņu sportists Aleksandrs Tamerts, kurš iepriekšējā pasaules čempionātā tika pie bronzas godalgas, šoreiz ar rezultātu 64,33 metri palika astotais.

"Šovakar būs liela ballīte. Šī ir mana diena," pēc sacensībām teica 28 gadus vecais Kanters. "Virgīlijs ir visu laiku labākais diska metējs un pēdējos gados mani ir ievērojami ietekmējis. Domāju, ka viņš vēl liks par sevi runāt, nedrīkstat viņu norakstīt. Tomēr arī es būšu gatavs viņu pārspēt nākamā gada Pekinas olimpiskajās spēlēs."

"Beidzot es neuzvarēju, un tur neko nevar izdarīt," teica Alekna, kurš pagājušajā nedēļā guva kājas traumu. "Dzīve turpinās, un es vēl reabilitēšos. Mēģināšu to izdarīt gada noslēguma sacīkstēs Štutgartē un, protams, arī Pekinas olimpiskajās spēlēs."

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu