Prokopčuka Pekinas olimpiskajās spēlēs maratonu neskries (6)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas garo distanču skrējēja Jeļena Prokopčuka 2008.gada Pekinas olimpisko spēļu maratona sacensībās nepiedalīsies, intervijā laikrakstam "Neatkarīgā" atklāja sportiste. Par galveno iemeslu sportiste minēja savu veselību un karsto laiku, kāds gaidāms olimpiādē.

"Par maratonu varu pateikt uzreiz - Pekinā es to neskriešu. Šogad televīzijā skatījos pasaules čempionātu un redzēju, kā ļoti labām skrējējām maratons beidzās reanimācijā," intervijā skaidro Prokopčuka. "Es negribu nokļūt reanimācijā, īpaši zinot, ka man tam ir visi priekšnoteikumi. Es ļoti slikti panesu karstumu. Skriet maratonu olimpiskajās spēlēs man būtu nevis patriotisma izrādīšana, bet muļķīgs mēģinājums paveikt varoņdarbu."

Prokopčuka arī uzskata, ka viņai "iespējas nebeigt distanci vai nokļūt reanimācijā ir 99,5 procenti, bet iekļūt trijniekā - 0,5 procenti".

"Sports un skriešana ir vienīgās lietas dzīvē, ko es daru patiešām labi. Man galvenais ir veselība. Uzskatu, ka neviena medaļa nav traumu vērta. Es neesmu gatava maksāt ar savu veselību. Es negribu nomirt 40 gados," piebilst Prokopčuka.

Tomēr sportiste atzina, ka skriet maratonu olimpiskajās spēlēs varētu 2012.gadā Londonā.

"Ja reiz skriet maratonu olimpiskajās spēlēs, tad tas varētu notikt Londonā, nevis Pekinā vai Atēnās. Pekinā ir plānots veikt desmit kilometru [10 000 metru skrējienu]."

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu