Kantera paliek favorīts, Alainis astotais šķēpā*

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: lat-athletics.lv

Olimpiskās spēles Pekinā nāk virsū ar joni. Nav grūti paredzēt, ka tur visskaļākie aplausi būs tiem, kuri uzvarēs sporta karalienes programmas numuros - vieglatlētikā. Nupat Horvātijas saulainās Dalmācijas galvaspilsētas Splitas jaunatnes stadionā noslēdzās divu dienu VIII Eiropas kausa izcīņa mešanu disciplīnās.

*Atvainojos šķēpmetējam Kārlim Alainim un viņa līdzjutējiiem, par nepareizi nopublicēto sportista izcīnīto vietu un šim rakstam sākotnēji kļūdaini pievienoto fotoattēlu, kurā bija iemūžināts cits Latvijas šķēpmetējs. Andris Rupais, TVNET Sports.

Galvenais varonis Splitas sacensībās bija igaunis Gerds Kantera - Osakā izcīnītajai pasaules meistara zelta medaļai diska mešanā viņš pievienoja piekto Eiropas kausu sacensībās Splitā, sasniedzot izcilu rezultātu - 65,25, atstājot aiz sevis vācieti Robertu Hārtingu - 64,35 un holandieti Ratgeru Smitu - 63,80.

Startēja arī Latvijas pārstāvis Oskars Siličenoks - 55,22, ierindojoties 18. vietā.

Latvija bija pārstāvēta arī šķēpa mešanā, kur Kārlis Alainis ar 73,19 ierindojās astotajā vietā, bet uzvarēja krievs Iļja Korotkovs - 81,62 metri.

Sievietēm šķēpu vistālāk aizmeta Goldīja Seijersa [Lielbritānija] - 63,65 metri, savukārt Martina Rateja uzstādīja Slovēnijas rekordu - 63,16.

Igors Sokolovs pārstāvēja Latviju vesera mešanā - 73,01 metrs, kas arī viņu ierindoja septītajā vietā. Uzvarēja itālietis Marko Lingija - 77,87 metru tālu raidījumu.

Vēl nedēļas nogalē Maskavā starptautiskajās sacensībās Pasaules meistarsacīkšu bronzas medaļas ieguvējs [kopā ar Staņislavu Olijaru] Jevgeņijs Borisovs sasniedza jaunu Krievijas rekordu sacensībās telpās 60 metru barjersprintā - 7,44 sekundes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu