Timam Montgomerijam piespriež vēl piecu gadu cietumsodu (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kādreizējam sprinterim un pasaules rekordistam 100 metru distancē Timam Montgomerijam, kurš šobrīd izcieš trīs gadu un desmit mēnešu cietumsodu, piektdien par heroīna tirdzniecību papildus tika piespriesti vēl pieci gadi aiz restēm.

2000.gada olimpiskais čempions jūlijā atzīts par vainīgu vairāk nekā 100 gramu heroīna tirdzniecībā, un tagad viņam cietumā būs jāsēž līdz pat 2016.gadam.

Tiesas laikā Montgomerijs atvainojās savai ģimenei, tostarp dēlam Timam, kura māte ir kādreizējā ASV sprinta zvaigzne Meriona Džonsa.

Narkotiku realizēšanas administrācija (DEA) vēsta, ka Montgomerijs tās informatoram par gandrīz 8500 dolāru (3800 latu) pārdevis 111 gramus heroīna.

Jau ziņots, ka Montgomerija karjera beidzās 2005.gadā, kad viņš tika iejaukts Kalifornijas laboratorijas BALCO skandalozajā dopinga lietā. Savukārt pagājušajā gadā viņš tika atzīts par vainīgu operācijā, kurā no kādas ASV bankas ar viltotiem naudas čekiem centās nelikumīgi iegūt 775 000 ASV dolāru (351 850 latu).

Tomēr šī mahinācija bija tikai daļa no bandas, kurā darbojās vairāk nekā desmit cilvēki, noziegumiem. Tajos kopā iesaistīti aptuveni pieci miljoni ASV dolāru. Par šo pārkāpumu Montgomerijam tiesa maijā piesprieda 46 mēnešu cietumsodu.

Janvārī Montgomerija bijušajai draudzenei Džonsai tika piespriests sešu mēnešu cietumsods par iesaistīšanos šajās pašās operācijās un melošanu federālajiem aģentiem par aizliegto preparātu lietošanu. Džonsai arī tika atņemtas piecas 2000.gada Sidnejas olimpiskajās spēlēs nopelnītās medaļas.

2000.gadā Montgomerijs ASV izlases sastāvā kļuva par olimpisko čempionu 4x100 metru stafetē. 2002.gadā viņš sasniedza pasaules rekordu 100 metru sprintā - 9,78 sekundes. Vēlāk šis rekords tika dzēsts, jo Montgomeriju atzina par vainīgu dopinga pārkāpumos saistībā ar Kalifornijas laboratorijas BALCO skandalozo dopinga lietu. Viņš saņēma divu gadu diskvalifikāciju, un tika anulēti visi Montgomerija kopš 2001.gada 31.marta sasniegtie rezultāti, un sportistam bija jāatdod pēc šī datuma saņemtās prēmijas par sacensībām.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu