Gada labākie Bolts un Isenbajeva (3)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Par pasaules gada labākajiem vieglatlētiem svētdien tika nosaukti Jamaikas sprinteris Useins Bolts un Krievijas kārtslēcēja Jeļena Isenbajeva.

Bolts šogad Pekinas Olimpiskajās spēlēs izcīnīja trīs zelta medaļas, 100 un 200 metru sprintos, kā arī 4x100 metru stafetē. Visās distancēs tika laboti pasaules rekordi. 100 metrus 22 gadus vecais jamaikietis veica 9,69 sekundēs, bet 200 metru distanci 19,30 sekundēs.

Isenbajeva šogad palika nepārspēta visās sacensībās, kurās startēja, un Pekinas olipmiādē Krievijas sportiste kārtējo reizi laboja sev piederošo pasaules rekordu – 5,05 metri. Bez tam Isinbajeva šogad tika nosaukta arī par labāko Eiropā.

Bolts ir trešais sprinteris, kurš atzīts par gada labāko pasaulē. 2006. gadā triumfēja viņa tautietis Asafa Pauels, bet 2007. gadā kā labākais tika nosaukts amerikānis Taisons Gejs.

"Es esmu ļoti lepna, un šis tituls ir skaistāks nekā tie, kurus ieguvu 2004. un 2005. gadā. Tas arī pierāda, ka esmu pārvarējusi visas grūtības, ar kurām saskāros 2006. un 2007. gadā," pēc balvas saņemšanas teica Isinbajeva.

Savukārt balvu par gada labāko sasniegumu vīriešu konkurencē saņēma olimpiskais čempions un pasaules rekorda īpašnieks 110 metru distancē kubietis Deirons Robless. Savukārt sieviešu konkurencē par labākajiem sasniegumiem tika apbalvotas garo distanču skrējēja etiopiete Tiruneša Dibaba un Čehijas šķēpmetēja Barbora Spotakova.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu